Τα Χριστούγεννα στην Εορδαία, φέτος θα είναι διαφορετικά – Νιφάδα, τι Πτολεμαείδες;

Η Νιφάδα ψάχνει τα να ντυθεί για την γιορτή
και θυμάται πως της έχουν πει για μια νεράϊδα μυθική
που τα άχρηστα υλικά τα κάνει φορεσιά…

Πρωτοτυπεί ο δήμος Εορδαίας στην φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο και η εορταστική του καμπάνια «Νιφάδα, τί Πτολεμαείδες; «, έχει προκαλέσει τοπικό ντελίριο. 

Η στολή της Νιφάδας , της πρωταγωνίστριας στις εκδηλώσεις , ετοιμάζεται από την ομάδα της Γιώτας Καρβουνιάρη  από ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ! ✨ Μια ακόμη πρωτοπορία της Πτολεμαΐδας.
Η Νιφάδα των Χριστουγέννων φέτος, θα βρίσκεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο λίγο διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει.
Θα μας παρακινήσει να φορέσουμε την πιο γιορτινή μας διάθεση, για να υποδεχτούμε όσα μας έχει ετοιμάσει.

Το πλοίο αγκυροβόλησε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαίδας , έτοιμο να φωταγωγηθεί και να αγκαλιάσει τις Νυφάδες…..το σκηνικό ετοιμάζεται.

Ο Δήμος Εορδαίας  υπόσχεται μοναδικές στιγμές με χρώμα, ήχους και πολύ κέφι, και  περιμένει κάθε μικρό και μεγάλο να νιώσει την μαγεία των στιγμών της Γέννησης και της έλευσης της νέας χρονιάς !

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς , μιλά για μια πόλη που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της , να ορθοποδήσει μέσα από τεράστια προβλήματα και να νιώσει για πρώτη φορά το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Έχουμε ανάγκη να βρεθούμε κοντά , ο ένας με τον άλλον , μας λέει ο Παναγιώτης Πλακεντάς, να βάλουμε χρώμα στην καθημερινότητα μας, να αποδράσουμε από τα προβλήματα, να ξανανιώσουμε , να ξαναζωντανέψουμε. Κανείς αυτές τις ημέρες να μην μείνει μόνος του, είναι το δικό μας στοίχημα.

 

Μια φορά και έναν καιρό πριν από τον παλιό καιρό
Τότε που μαμούθ και παγετώνες
Διέσχιζαν τους αιώνες
Γεννήθηκε μια Νιφάδα Έκανε κρύο πολικό
Για αυτό σκέφτηκε πως θα ήταν σωστό
Να πάει να κρυφτεί
Σε ενός μαμούθ το αφτί
Και αφού ταξίδεψε πολύ
Εκείνη την εποχή
Κοιμήθηκε βαθιά
Και ξύπνησε ξανά
Το 2019
Μα Όλα είχαν αλλάξει ριζικά
Ο τόπος ήταν γεμάτος ξωτικά …

Σιγά Σιγά Οι Νιφάδες του χιονιά αρχίζουν και πέφτουν…  Νιφάδα, τί Πτολεμαείδες;  Στην Πτολεμαΐδα από τις 09/12! ?ξεκινάει το ταξίδι …. 
Σχολιάστε