OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Μεσσήνης με Διοικητή ΥΠΕ

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή της  6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη στην Πάτρα, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Τη συνάντησή τους απασχόλησε το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και όλων των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς και η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού -όπου υπάρχει ανάγκη- με στόχο να  αναβαθμιστούν οι μονάδες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ειδικότερα:

-Από τον Δήμαρχο Μεσσήνης επισημάνθηκε ότι είναι πρωτίστης σημασίας η επαρκής στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς στην Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας παραμένουν ελάχιστοι ιατροί, αριθμός αντιστρόφως ανάλογος του όγκου των περιστατικών που απευθύνονται στο Κ.Υ. Το γεγονός αυτό καθιστά ανέφικτη την περίθαλψη των ασθενών της περιοχής και απαραίτητη την ενίσχυση του Κ.Υ. με επιπλέον ιατρικό προσωπικό. 

-Την ενίσχυση του Κέντρου Εφημέρευσης Λογγάς με την κάλυψή του από ασθενοφόρο όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς το Ιατρείο αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στην ευρύτερη τουριστική περιοχή. Ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ακόμα ότι χρειάζεται και στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό.  

-Την καθημερινή παρουσία ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Στην παρούσα φάση ο ίδιος ιατρός, δύο φορές την εβδομάδα εξυπηρετεί τις ανάγκες άλλων Αγροτικών Ιατρείων γειτονικών Κοινοτήτων. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή παρουσία του, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ακόμα ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να παρίσταται γιατρός σύμφωνα με το πρόγραμμα, ειδικά στις απομακρυσμένες κοινότητες όπου εξυπηρετούνται κυρίως υπερήλικες. 

Επιπλέον αιτήθηκε την παραχώρηση οικοπέδου (350 τ.μ.) στην Τ.Κ. Τρικόρφου (δωρεά Κων/νου Θεοδωρόπουλου στην 6η ΥΠΕ) για τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Ο κ. Καρβέλης, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Μεσσήνης και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα στα δίκαια αιτήματα που του υποβλήθηκαν. 

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει συχνή επικοινωνία και άριστη συνεργασία για την υποστήριξη σε θέματα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των δημοτών. 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice