OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος στις εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, με θέμα: τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων -στη διάρκεια του 2020- για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδος κ.κ. Γιώργος Πατούλης και Φάνης Σπανός αντίστοιχα, καθώς επίσης και οι δήμαρχοι: Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, Λαμίας κ. Θύμιος Καραΐσκος, Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος, Αλιάρτου-Θεσπιών κ. Γιώργος Ντασιώτης και Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, επιθυμία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κι εξωστρέφεια στις εν λόγω εκδηλώσεις, με παγκόσμια λάμψη και βαρύτητα» ενώ συμφωνήθηκε όπως, σε μία μόλις εβδομάδα οι Δήμοι να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, για δέκα τουλάχιστον και όσο το δυνατόν λαμπρές εκδηλώσεις, τις οποίες είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν, είτε συνεργαζόμενοι είτε κατά μόνας.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης, η δημιουργία αρμόδιας Επιτροπής συντονισμού κι ελέγχου του τεράστιου και σημαντικού -παγκόσμιας εμβέλειας- αυτού γεγονότος, είτε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών είτε υπό την κοσμητεία του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη κρατική οικονομική στήριξη των Δήμων, προκειμένου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση- ο Υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι είναι θέμα επόμενης σύσκεψης, αφού προηγείται η κατάθεση προτάσεων και η διαμόρφωση μίας βασικής ιδέας – πλαισίου των επετειακών εκδηλώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice