OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Περιφερειακή σύσκεψη για τον τουρισμό στο Βόλο-Προτάσεις του Δημάρχου Πλαστήρα Π. Νάνου

Ευρεία σύσκεψη για τον Τουρισμό στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μ.Κόνσολα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του Βολιώτη Γενικού Γραμματέα κ. Λούλη. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος δήμαρχοι της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι επιμελητηρίων, αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου.

Ο υφυπουργός και ο γενικός Γραμματέας παρουσίασαν τους στόχους του Υπουργείου και τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στον τομέα του Τουρισμού.
Ο κ. Αγοραστός έθεσε τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για υποδομές και τομείς που έχουν επιλεγεί για την τουριστική ανάπτυξη. Ακολούθως μίλησε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.

Από την Καρδίτσα μίλησαν οι δήμαρχοι λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας και Μουζακίου. Παρόντες στη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, αντιδήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Απόστολος Θέος, ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΚ κ. Ζυγογιάννης, ο υπεύθυνος τουρισμού κ. Κ. Λαμπρόπουλος, ξενοδόχοι της Καρδίτσας, κ.α΄.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα αναφέρθηκε στη σημασία των ορεινών περιοχών και τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε σπουδαίο τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για περιοχές που μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, με προφανή θετικά αποτελέσματα στην Εθνική Οικονομία. Ειδικότερα για τη λίμνη Πλαστήρα ανέφερε ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Καρδίτσας, με ευνοϊκές επιδράσεις στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Νάνος ζήτησε δίκαιη κατανομή πιστώσεων και ισότιμη ένταξη έργων στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για μετατροπή της λίμνης Πλαστήρα από αξιοθέατο τοπίο, σε τόπο βιωματικής μάθησης και εμπειρίας. Στόχος είναι η περιοχή να ξεφύγει από τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου και να καταστεί προορισμός 4 εποχών και όλων των ημερών.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα παρουσίασε συνοπτικά τα έργα πνοής που σχεδιάζει για την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού και Εκπαιδευτικού Τουρισμού, τα οποία θα καταστήσουν τη λίμνη Πλαστήρα ένα ανοιχτό σπουδαστήριο της Φύσης. Για το σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη μελέτες για πέντε (5) θεματικά πάρκα, τρία (3) Σχολεία Δάσους, θερινές ακαδημίες και θερινά σχολεία, τα οποία ζήτησε από τον κ. Αγοραστό να χρηματοδοτηθούν από την ΟΧΕ Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης των ποδηλατοδρόμων, συντήρηση μονοπατιών, καθώς και άλλων έργων που ενισχύουν θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορειβατικός τουρισμός. Ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού για την διεθνή πιστοποίηση της διαδρομής Μονή Πελεκητής – Μονή Σπηλιάς, έργο που έκανε ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Νάνος στη διαδημοτική συνεργασία Αγράφων Ευρυτανίας – Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα. Προτεραιότητα είναι η εκ νέου σύνδεση των Αγραφιώτικων χωριών μέσα από αρχαία μονοπάτια, «στα βήματα του πατρο-Κοσμά του Αιτωλού». Ειδική αναφορά έκανε για το Εθνικό Πάρκο Αγράφων.

Επίσης πρότεινε τη δημιουργία Σχολής Οικοξεναγών (συνοδοί βουνού εμψυχωτές δραστηριοτήτων, ξεναγοί περιβάλλοντος, κ.ά), δεδομένου ότι η περιοχή διαθέτει όλες τις υποδομές και τις δραστηριότητες αναπτυγμένες. Για το σκοπό αυτή δήλωσε ότι παραχωρεί το κτίριο του Γυμνασίου Μεσενικόλα και ο δήμος αναλαμβάνει να στηρίξει την λειτουργία του.

Ο δήμαρχος ζήτησε την ένταξη της λίμνης Πλαστήρα στο σχεδιαζόμενο δίκτυο Υδατοδρομίων της χώρας, αναφέροντας ότι είναι διαθέσιμος να υποστηρίξει τη λειτουργία του.

Τέλος, ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα προσκάλεσε τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα και το Γενικό Γραμματέα κ. Λούλη να επισκεφθούν τη λίμνη Πλαστήρα, για να έχουν προσωπική αντίληψη των δυνατοτήτων και των ευκαιριών.

Σχετικά Άρθρα

“Μαρούσι Ψηλά”, το νέο σύνθημα της υποψηφιότητας Αμπατζόγλου

otavoice

Παρουσία Αμπατζόγλου, η νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Έκτακτων Αναγκών

otavoice

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Πύργου και της γερμανικής πόλης Molln

otavoice

Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν νέα τεχνικά έργα στην Ε.Ο. Σύβρος-Άγιος Ηλίας

otavoice

Δήμος Κιλκίς: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους με αυτισμό

otavoice

Πλατανιάς: Με επιτυχία, το FINAL-4 του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων Κρήτης

otavoice