Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού 8 ρεμάτων στα παράλια του Δήμου Αγιάς

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες καθαρισμούς σε οκτώ ρέματα στον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγιάς συνολικού μήκους 2.400μ.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν τα ρέματα Πλατανιά, Ηλεκτρολόγων, Δεληκούστα, Μαριάς, Ρέμα Παλιουριάς, Καλυψώ (Κόκκινο Νερό), Κόκκινο Νερό, Στομίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες τοποθέτησης των συρματοκιβωτίων.

«Είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης ενός σημαντικού έργου για τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Καθώς ήδη έχουν καθαριστεί οκτώ ρέματα και μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης των συματοκιβωτίων. Διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος για την υλοποίηση ανάλογων σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων που ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Είναι έργα ουσίας και χρήσιμα, τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία. Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα συνεχίζουμε να υλοποιούμε και να χρηματοδοτούμε έργα με τα οποία εξασφαλίζουμε την ορθή ροή των υδάτων, προστατεύουμε το περιβάλλον και ενισχύουμε την ασφάλεια ανθρώπων και περιουσιών από πλημμυρικά φαινόμενα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου
Η περιοχή της μελέτης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Νομού Λάρισας και κυρίως στο παραλιακό ζώνη. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και σε όλο το μήκος της ακτογραμμής εκβάλει πλήθος χειμάρρων, οι οποίοι συγκεντρώνουν της απορροές των ανατολικών πλαγιών της Όσσας και Μαυροβουνίου.
Πολλοί από τους χειμάρρους έχουν σημαντικές λεκάνες απορροής με αποτέλεσμα η πλημμυρικές παροχές που σημειώνονται να είναι αυξημένες.
Προβλέπεται η προστασία της κοίτης με κατασκευή συρματοκιβωτίων, τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί.
Σχολιάστε