OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες

 «H αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μια πράξη ανθρωπισμού, αλλά μια πράξη δικαιοσύνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από τις Βρυξέλλες, στην παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών. 

«Η ανεργία δεν είναι κάτι που δημιούργησε η  φύση. Προκλήθηκε από τον άνθρωπο και μπορεί να ξεπεραστεί και να εξαλειφθεί  μόνο από ενέργειες ανθρώπων» πρόσθεσε  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, απευθυνόμενος στον  Nicolas Schmit, τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη.  «Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται από τις θέσεις εργασίας, αλλά και τις ικανοποιητικές αμοιβές, ώστε να μπορούν να ζουν οι άνθρωποι αξιοπρεπώς και να μην αναζητούν άλλους τρόπους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. 

Ο  Κώστας Αγοραστός στην παρέμβασή του  αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα  του μεταναστευτικού –προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα σηκώνει δυσανάλογο βάρος και επιτελεί μεγάλο ανθρωπιστικό έργο για όλη την Ευρώπη. Για αυτό» τόνισε, «χρειάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με πρόσθετους οικονομικούς πόρους, στο οποίο να φαίνεται έμπρακτα η αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα. Είναι ανάγκη να αποφευχθεί ο αναδυόμενος κίνδυνος του  overdose στην ελληνική κοινωνία και ο κίνδυνος κοινωνικού μεταναστευτικού αυτοματισμού. Γιατί υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν κάνει διαδρομή ζωής, έχουν πληρώσει φόρους, έκτακτες εισφορές, τέλη, ασφαλιστικές υποχρεώσεις και σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλοι αυτοί πρέπει να βοηθηθούν από την  Ευρώπη. Χρειάζονται παρεμβάσεις και λύσεις τώρα. Η κοινωνική συνοχή, κρίνεται από τη σωστή διαχείριση της κρίσης και τις άμεσες ενέργειες της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

 

Σχετικά Άρθρα

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice