OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Έναρξη Καμπάνιας Crowdfunding στους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αγίων Αναργύρων Καματερού στο πλαίσιο του έργου Prodesa

Από τις 17 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2019, θα υλοποιηθεί από το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού η δράση «Ενεργειακή αναβάθμιση για το σήμερα και το αύριο», στο πλαίσιο του έργου PRODESA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟRIZON 2020. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο της ηλεκτρονικής συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστής διεθνώς ως Crowdfunding, η δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, και ειδικότερα:

  • Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων
  • Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Ενεργειακές παρεμβάσεις στη «Στέγη Υπερηλίκων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» 

Μέσω της πλατφόρμας μικροχρηματοδότησης (crowdfunding) Vemagnet, στο σύνδεσμο https://vemagnet.com/crowdfunding/investments/81/energeiakh-anabaomish-gia-to-shmera-kai-to-ayrio ο ενδιαφερόμενος (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία) μπορεί να συνεισφέρει, μέσω ασφαλούς σύνδεσης, από 10 ευρώ και πάνω. Ανάλογα με το ύψος χρημάτων που προσφέρει, θα λάβει ανταμοιβές όπως εισιτήρια δημοτικού κινηματογράφου, είσοδο σε οργανωμένη παραλία, μαθήματα τένις και αναγνώρισή του ως επίσημου χορηγού.

Η δράση θα θεωρηθεί επιτυχημένη εφόσον συγκεντρωθεί μέσω της πλατφόρμας τουλάχιστον το ποσό των 20.000,00 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, το ποσό που έχει καταβάλει ο συμμετέχων θα επιστρέφεται στον λογαριασμό του.

Μέσα από τη δράση αυτή, οι Δήμοι αξιοποιούν μια νέα προσέγγιση για τη συμμετοχή των πολιτών. Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση της συμμετοχής και συνεισφοράς, δημιουργεί κουλτούρα ότι η συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύτιμη, όταν υπάρχει ένας σημαντικός στόχος και, παράλληλα, όταν με την κατάλληλη τεχνολογία, εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των συναλλαγών και η διαφάνεια. 

Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην επιτυχία της δράσης, απλά κάνοντας κλικ στο https://vemagnet.com/crowdfunding/investments/81/energeiakh-anabaomish-gia-to-shmera-kai-to-ayrio και δωρίζοντας το επιθυμητό ποσό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο PRODESA, παρακαλούμε επισκεφτείτε το https://www.prodesa.eu/

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 723916”

 

                                                                                                                                 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice