Αθήνα: Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα θα φιλοξενηθούν 300 παιδιά προσφύγων

Μπακογιάννης: Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη  ενέκρινε  τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση ανθρωπισμού στα ανήλικα – προσφυγόπουλα που έχουν ανάγκη στέγης και υποστήριξης.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, αποφασίστηκε η μεταφορά 300 παιδιών – προσφύγων στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020.

«Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά η Αθήνα δυναμώνει το μήνυμα της. Να μεταδώσουμε την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδική ψυχή που υποφέρει. Είναι ο σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος Αθηναίων θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ουσιαστικής ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων.

Μετά την αναχώρηση των παιδιών, οι εγκαταστάσεις θα προετοιμαστούν έγκαιρα για την υποδοχή όλων όσοι φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον Άγιο Ανδρέα (ανηλίκων και ενηλίκων) με την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων. Τόσο τα έξοδα παραμονής των παιδιών στον Άγιο Ανδρέα όσο και τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων στο διάστημα αυτό αλλά και μετά την αναχώρηση τους θα καλυφθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Σχολιάστε