OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ιλίου στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αλβανίας

Οκτώ (8) τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας από φορείς, Συλλόγους και απλούς πολίτες για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας, μετέφερε στον Δήμο Δρόπολης–Πωγωνίου Αλβανίας, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο. 

Τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 272/2019 απόφασή του και πραγματοποιήθηκε με φορτηγό του εθελοντή ιδιώτη Βασίλη Καλούλη. Όλα τα είδη που παραδόθηκαν θα προωθηθούν, μέσω του Δήμου Δρόπολης – Πωγωνίου, σε πληγείσες, από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019, περιοχές της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δρόπολης Δημήτρης Τόλης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Χρήστο Γκόνη, για την άμεση ευαισθητοποίησή τους, καθώς και για την προσωπική τους μέριμνα στις διαδικασίες για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φυσική καταστροφή και έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν το συναίσθημα της απόγνωσης. Χρέος μας είναι να συμπαρασταθούμε στη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της για την τραγωδία που βιώνουν. Το οφείλουμε στον Συνάνθρωπό μας, έννοια που δε γνωρίζει σύνορα και χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν εθελοντικά στη συγκέντρωση και τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας και, κυρίως, τους απλούς πολίτες που δε διστάζουν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, όταν και όποτε χρειαστεί».

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice