OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αγοραστός: “Στόχος μας, τα ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα να γίνουν πρώτα στην Ελλάδα…”

Η τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου «Θανάσης Βέγγος» και του Αμφιθεάτρου της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας,  πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο χώρο του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές Τρικάλων.

Τα εγκαίνια έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη, του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας, Καθηγητή  Αθανάσιου Παπαϊωάννου και του Πρόεδρου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αν. Καθηγητή  Νικόλαου Διγγελίδη.

Ο Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του ανέφερε ότι “έχουμε στόχο να κάνουμε τη σχολή πρώτη στην Ελλάδα, γιατί έχουμε το προσωπικό , έχουμε τα νέα παιδιά που τα εμπιστευόμαστε… είναι οι φορείς νέων ιδεών και το οξυγόνο της ζωής, είναι πολύ καλύτεροι από εμάς,  χρειάζεται να τους δώσουμε την δύναμη και την ελπίδα, αυτό προσπαθούμε”.  Θέλουμε να πετύχουμε σε συνεργασία με την δημοτική αρχή , με όλους , τόνισε.

“Το έργο ήταν δύσκολο αλλά τελείωσε , γιατί ήμασταν ενωμένοι και αποφασισμένοι , μέσα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης…” πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την κατασκευή δυο σημαντικών αθλητικών έργων υποδομής : “Προχωράμε άμεσα στην μελέτη και κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου μέσα στα ΤΕΦΑΑ στις Καρυές , μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις. Παράλληλα υλοποιούμε το αίτημα για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, με χρήματα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με το δήμο.”

“Είμαστε εδώ για τα δύσκολα , σοβαροί ενωμένοι , υπεύθυνοι και αξιοκρατικοί. Αυτά θα έπρεπε να τα κάνει το Υπουργείο Παιδείας , δεν είναι δική μας ευθύνη , αλλά φαίνεται ότι τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία είναι μακρυά. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί το οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας” επεσήμανε, δείχνοντας ότι το κεντρικό κράτος αδυνατεί να υλοποιήσει πολιτικές για την περιφέρεια.

“Ο Αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια,  κάνει ανθρώπους συνεργατικούς που ξέρουν να αγωνίζονται και να συνεργάζονται….” και τόνισε με επίφαση ότι “Η εκπαίδευση είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας…”

Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκ. ευρώ και αφορούσε την κατασκευή δύο νέων κτιρίων συνολικού εμβαδού 1.945 τετραγωνικών μέτρων, εντός του οικοπέδου των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Φ.Α.Α., καθώς και σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των νέων κτιρίων. Η θεμελίωση του έργου είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2012, από τον  περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice