Αγία Βαρβάρα: Δήμος και πολίτες, πήραν σκούπες και σακκούλες και καθάρισαν το βουνό

Μια σημαντική  ημέρα ήταν η πρώτη του μηνός Δεκεμβρίου για την Αγία Βαρβάρα Αττικής. Ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος κάλεσε τους συνδημότες του να καθαρίσουν το βουνό της Αγίας Βαρβάρας μετά από μια μακρόχρονη εγκατάλειψη.

«Πάμε να καθαρίσουμε το βουνό. Αρχή κάνουμε, γιατί η δουλειά αυτή δεν τελειώνει σε μια ημέρα και δεν είναι κι εύκολο να γίνει. Η περιοχή είναι λεηλατημένη, με ανοιχτές χωματερές και με κατεστραμμένο το δίκτυο φωτισμού.

Έχει γίνει άντρο παραβατικότητας. Πάμε, στην πραγματικότητα, να πάρουμε πίσω το βουνό μας, να το επιστρέψουμε στους κατοίκους, στα παιδιά, στην αναψυχή, στη χαρά. « δήλωνε χθες και σήμαινε συναγερμό για το σημερινό κυριακάτικο πρωινό.

Σύμμαχος τους και ο καιρός , όπου σε μια ηλιόλουστη ημέρα εκατοντάδες εθελοντές μεγάλοι και παιδιά αλλά και οι υπηρεσίες καθαρισμού και πρασίνου του δήμου Αγίας Βαρβάρας, συγκρότησαν μια μεγάλη ομάδα που σπιθαμή προς σπιθαμή απάλλαξε ένα στολίδι της περιοχής από τόνους σκουπιδιών και μπάζων.

Είναι απόφαση μας δηλώενι με επίφαση η δημοτική αρχή να αποδώσουμε στους πολίτες όλους τους χώρους για να μπορέσουν να χαρούν την φύση και να αισθάνονται πολίτες μιας πόλης που τους σέβεται και τους προσέχει.

Ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος μετά την δράση καθαρισμού ανέφερε: «Μεγάλη και νικηφόρα μάχη, γεμάτη μικρούς και μεγάλους ήρωες, για τα όμορφα μάτια της πόλης μας. Ξανανακαλύψαμε το δάσος μας, τις διαδρομές του, τις βρύσες του, τα καθιστικά του.»

Ο αντιδήμαρχος Παιδιού Δημήτρης Σωτηρόπουλος μιλώντας στο otavoice  συνεγχάρει τους εθελοντές «που αφιέρωσαν το Κυριακάτικο πρωινό τους στην υπηρεσία όλων μας. Μετα απο δεκα χρονια εγκαταλειψης, τα σημερινα «ευρηματα» δειχνουν οτι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε ακομη.»

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας αγκαλιάστηκε από τους δημότες που συμμετείχαν ενεργά και με ικανοποίηση στην δράση καθαρισμού. Είναι περιουσία όλων μας και οφείλουμε να την προστατεύουμε , ανέφεραν και δήλωσαν ότι όποτε τους καλέσει η δημοτική αρχή θα ξαναδώσουν το παρών.
Σχολιάστε