Την απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη, ζητά ο Παύλος Γερουλάνος

Την παραίτηση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης Κατερίνα Γκαγκάκη  ζητά με προσωπική του παρέμβαση ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και δημοτικός σύμβουλος    Παύλος Γερουλάνος. Αφορμή υπήρξε η αντιμετώπιση εκ μέρους της  Προέδρου της Τεχνόπολης , σε τηλεοπτικό πάνελ ενός περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης  φοιτήτριας στο ΑΠΘ ,που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Γερουλάνου.  Στην  δήλωση του αναφέρει ότι ανέμενε κάποια αντίδραση από την εκδήλωση του περιστατικού αλλά μάταια , αναγκαζόμενος  έτσι να ζητήσει επίσημα την αποπομπή της από την θέση που κατέχει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γερουλάνου:

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κυρία Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους» τονίζει  ο Παύλος Γερουλάνος.

«Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία» καταλήγει.

 
Σχολιάστε