Συνεδρίασε σε κλίμα συγκίνησης για τελευταία φορά το απερχόμενο ΔΣ της ΕΝΠΕ στο Divani Caravel

Την τελευταία του συνεδρίαση πραγματοποίησε το απερχόμενο 25 μελές  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης.

Μετά από μια θητεία πέντε ετών κάποια από τα μέλη αποχωρούν  οριστικά από το όργανο είτε γιατί αποσύρρονται από τα αυτοδιοικητικά, είτε γιατί ακολούθησαν άλλη πορεία στον α’ βαθμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει δηλώσει ότι δεν θα ξαναδιεκδικήσει την προεδρία και σήμερα ήταν η τελευταία φορά που συνεδρίασε η ΕΝΠΕ υπό την προεδρία του. Στην τοποθέτηση του ανέφερε την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο της χώρας, μέσα στην οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές , η Ένωση Περιφερειών να σταθεί στα πόδια της και να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ για την άψογη συνεργασία που υπερέβει κομματικές γραμμές και στερεότυπα και ευχήθηκε στην νέα διοίκηση να μπορέσει να δυναμώσει την περιφερειακή διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το μέλλον της χώρας. Στον αναμενόμενο διάδοχο του στην Προεδρία της ΕΝΠΕ  Απόστολο Τζιτζικώστα περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας ευχήθηκε καλή δύναμη και έχει την πεποίθηση ότι με την εμπειρία του και την δυναμική του θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

Στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας , ο οποίος τόνισε ότι στόχος του είναι να συνεργαστεί ισότιμα με όλα τα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΝΠΕ και να ενισχύσει το ρόλο της περιφερειακής διακυβέρνησης και του οργάνου.

Το λόγο πήραν ο Γιάννης Σγουρός , ο Γιάννης Μαχαιρίδης , ο Δημήτρης Μαραβέλιας , ο Παναγιώτης Πλακεντάς , ο Σπύρος Σπύρου, Νίκος Στούπης και ο Νίκος Πατσαρινός  οι οποίοι εξήραν την παρουσία του Κώστα Αγοραστού στο τιμόνι της Ένωσης Περιφερειών και έκαναν την ευχή το νέο διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και πνεύμα συνεργασίας την πορεία αναβάθμισης του ρόλου των περιφερειών και της Ένωσης.

Τα μέλη που αποχωρούν έκαναν ιδιαίτερες αναφορές για τα όσα βίωσαν στο όργανο στην πενταετή θητεία , επεσήμαναν το πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας που ξεπέρασε διαχωριστικές γραμμές και ανέφεραν ότι η ΕΝΠΕ ήταν ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό σχολείο, που αποτέλεσε σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και μέλος του ΔΣ  Χρήστος Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην αυριανή διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης , αποφασίστηκαν κάποια διαδικαστικά ζητήματα,τόσο για την αρχική διαδικασία έναρξης , όσο και για την ψηφοφορία , ενώ ιδιαίτερη αξία έχει η ενημέρωση του στα οικονομικά της Ένωσης Περιφερειών , η οποία κλείνει με πλεόνασμα πάνω από 4.5 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό οι βασικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν αύριο τις 25 θέσεις του νέου ΔΣ θα είναι  … Ο συνδυασμός του Απόστολου Τζιτζικώστα υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία , του Απόστολου Κατσιφάρα υποστηριζόμενου από το ΚΙΝΑΛ , της Ρένας Δούρου από το ΣΥΡΙΖΑ και της Λαικής Συσπείρωσης από το ΚΚΕ.

Παράλληλα θα εκλεγεί το πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.

Στην αυριανή Γενική Συνελέυση αποφασίστηκε να τιμηθούν με αναμνηστικές πλακέτες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , τα οποία αποχωρούν οριστικά από την Ένωση.

Λόγω του ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην αυριανή διαδικασία το απερχόμενο μέλος Παναγιώτης Πλακεντάς , νυν δήμαρχος Εορδαίας , παρέλαβε από τον Κώστα Αγοραστό την τιμητική πλακέτα κατά το πέρας της συνεδρίασης.
Σχολιάστε