OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Στη Βαυαρία για την 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση η αυτοδιοίκηση της χώρας- Εικόνες

Με κεντρικό μήνυμα «Επανεκκίνηση για την Ευρώπη» ξεκίνησε χθες τις εργασίες της η 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), η οποία φιλοξενείται φέτος στο Έρντινγκ της Βαυαρίας.

Κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανισμών από την Ελλάδα και την Γερμανία, η οποία ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να δημιουργήσει ενεργά δίκτυα και πρακτικά χρήσιμες δομές συνεργειών, αποτελεί η «θεσμοποίηση» της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ δήμων των δύο χωρών.

 

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα γίνει παρουσίαση για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2020, κατά την οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να τίθεται στο επίκεντρο και την έμφαση να δίδεται κυρίως στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, των τροφίμων, των «έξυπνων» πόλεων, της ενέργειας και της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα η θεματολογία της τριήμερης συνδιάσκεψης αφορά τους τομείς:

  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
  • ΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  • ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.
  • ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Στο Έρντινγκ έχουν βρεθεί πλειάδα αυτοδιοικητικών από την Ελλάδα , οι οποίοι στοχεύουν μέσα από την συνεργασία των δυο χωρών να αντλήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία, τεχνογνωσία και  νέες πολιτικές. Στην συνδιάσκεψη συνδιοργανωτές είναι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ΕΝΠΕ και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ΚΕΔΕ .

Το OTAVOICE.GR σας μεταφέρει εικόνες και ειδήσεις από την Βαυαρία.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Γεωργάκος Νίκος με τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλο.

Στη Βαυαρία βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Σταθούλης Σπύρος και ο Δημήτρης Μαραβέλιας μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ. Κατά την άφιξη τους είχαν μια απρόσμενη συνάντηση με τον θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου και πρόεδρο σήμερα της BAYERN Μονάχου Uli Hoeness

Ελληνικό τραπέζι της συνδιάσκεψης Κώστας Κουκοδήμος  δήμαρχος Κατερίνης , Ευστάθιος Κούλης δήμαρχος Γορτυνίας, Δήμος Βέρδος δήμαρχος Ευρώτα , ο δήμαρχος Πέλλας  Στάμκος Γρηγόρης , Σπύρος Σταθούλης αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Νεκτάριος Τσίμπρας. 

O Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θανάσης Καποδίστριας, η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Παναγιώτα Τζάνε και ο αντιδήμαρχος Πύργου Αργυρόπουλος Γιάννης.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης , συμμετέχει στις εργασίες της συνδιάσκεψης στο ‘Ερντινγκ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Βασιλόπουλος Αθανάσιος , έδωσε και αυτό το παρών στην Βαυαρία , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης , ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης.

Μήνυμα στην συνδιάσκεψη απεύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ , η οποία τόνισε την σημαντική αξία που έχει η συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Μήνυμα επίσης στην 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV) , απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Σχετικά Άρθρα

Κ. Ζέρβας: Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

otavoice

Μήνυμα Προόδου, Ελπίδας και Αισιοδοξίας από το δήμο Νισύρου

otavoice

Εκλογική συμπόρευση Γιώργου Θωμάκου και Θεοχάρη Αποστόλου στην Κηφισιά

otavoice

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς

otavoice

Δήμος Σιντικής: Ελπιδοφόρο επενδυτικό σχέδιο για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου

otavoice