Ο Γ. Καλαφατέλης σχεδιάζει έναν Δήμο Διονύσου που θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης παρακολούθησε την εσπερίδα με θέμα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» που διοργάνωσε ο όμιλος Direction Business Network και μελετά με τους συνεργάτες του σχέδια και προτάσεις που θα αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με το βλέμμα στραμμένο στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Κάθε δήμος, κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη πόλη καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών. Η μετατροπή μιας πόλης σε «έξυπνη πόλη» είναι πρόκληση. Η μετατροπή μιας πόλης σε «ασφαλή και έξυπνη πόλη» είναι αναγκαιότητα. Είναι ο τρόπος να παραμείνουν οι πόλεις ζωντανές, λειτουργικές, ασφαλείς και ανταγωνιστικές.

Το μέλλον απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό του αστικού ιστού αλλά και των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων και των διοικούντων. Η επιτυχία κάθε Δημάρχου θα έρθει αξιοποιώντας εφαρμογές και συστήματα υψηλής τεχνολογίας στους τομείς:

  • της ενέργειας,
  • των μεταφορών,
  • των επικοινωνιών αλλά και
  • σε κάθε τομέα που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτό θέλει να πετύχει και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ο οποίος παρακολούθησε την εσπερίδα με θέμα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» που διοργάνωσε ο όμιλος Direction Business Network στο Συνεδριακό Κέντρο Maroussi Plaza. Ο πρώτος πολίτης του Δήμου των βορείων προαστίων είχε την ευκαιρία να ακούσει προτάσεις και λύσεις που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα, θέτοντας τις υψηλές τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών.

Ήδη μελετά με τους συνεργάτες του τα όσα ενδιαφέροντα παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (20/11) και θα λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας «έξυπνης πόλης» που μπορούν να συμπεριληφθούν πολλαπλά αναπτυξιακά σχέδια, στοχεύοντας στην εξασφάλιση προσβασιμότητας, στη βελτίωση των όρων ασφαλών μετακινήσεων, στη βελτίωση του αστικού σχεδιασμού, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικά φιλικούς όρους, στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε μήνυμά του σε γνωστό Μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μάλιστα σχετικά:
Σχολιάστε