Μετεκλογική θέση Γιώργου Ιωακειμίδη για τα αποτελέσματα στην ΠΕΔΑ

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής, εκλέχθηκε δεύτερη στην σειρά κατάταξης.
Ο στόχος μας δεν ήταν αυτός. Διεκδικήσαμε μια διευρυμένη αντιπροσώπευση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Αττικής καταθέτοντας ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς δεν πείσαμε την πλειοψηφία των αιρετών της Αττικής. Οι προτάσεις μας επικροτήθηκαν αλλά δεν υποστηρίχθηκαν στην κάλπη.

Προτάχθηκαν οι κομματικοί σχηματισμοί και όχι η Αυτοδιοίκηση. Αυτή είναι η μια και
αδιαμφισβήτητη ΑΛΗΘΕΙΑ!
Χθες, στην εκλογική διαδικασία της Π.Ε.Δ.Α. βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έξι κόμματα. Τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ, το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και την ΛΑΕ.
Παρ΄ όλα αυτά, η «Νέα Αυτοδιοίκηση» κατάφερε να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και παράλληλα να ανοίξει ένα φεγγίτη ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι θα έρθει η στιγμή που ακηδεμόνευτες παρατάξεις θα πλειοψηφούν και θα χαράσσουν μόνες τους, το δρόμο τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι των κομματικών σχηματισμών.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που ανοίξαμε και διεκδικούμε με την ίδια μαχητικότητα τα αυτοδιοικητικά προτάγματα μας στο προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Γιώργος Ιωακειμίδης
Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α.
Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Σχολιάστε