OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα «Blue Lab», του Δήμου Πειραιά

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη  «Blue Lab».

Το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά, που αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους συμμετέχοντες στα προγράμματα αξιοποίησης προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού και υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Το online σύστημα υποβολής αιτήσεων μέσω του bluelab.gr έχει ανοίξει και το ενδιαφέρον για συμμετοχή  είναι ήδη μεγάλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η έναρξη συμμετοχών στο «Blue Lab», σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην ανάπτυξη της γαλάζιας επιχειρηματικότητας στον Πειραιά, λέγοντας πως το «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου θα υποδεχθεί νέους ανθρώπους και εν δυνάμει νέους επιχειρηματίες προκειμένου να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας. Επίσης, ανέφερε πως θα φέρει σε επαφή μαθητές και φοιτητές με τις προηγμένες  τεχνολογίες του «Blue Lab» και τις δυνατότητες που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη δημιουργία του «γαλάζιου εργαστηρίου», τονίζοντας πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί στην καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία μάλιστα έχει αποσπάσει σημαντικές  διεθνείς διακρίσεις. Υπογράμμισε ότι η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν διασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση περίπου 24 εκ. ευρώ, για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην πόλη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Στόχος μας είναι  η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:

  • Σεμινάρια τρισδιάστατου σχεδιασμού (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Σεμινάρια τρισδιάστατης εκτύπωσης (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Σεμινάρια χρήσης και εφαρμογής εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών και εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας VR (Virtual Reality) (συνολικά 16 εκπαιδευτικές ώρες, που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Πρόγραμμα χρήσης τεχνολογικού εξοπλισμού από εξοικειωμένους χρήστες (πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους)
  • Πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών με σκοπό τη μετάβαση από τον πειραματισμό και την παραγωγή πρωτοτύπων προϊόντων στη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχημάτων στη Γαλάζια Οικονομία (υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης, mentoring & coaching συνολικής διάρκειας 80 ώρες  – που ολοκληρώνονται εντός ενός κύκλου 3 μηνών)
  • Πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων (διάρκειας 4 ωρών ανά επίσκεψη πρόγραμμα που υλοποιείται και δέχεται αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους)

Διαδικασία υποβολής  αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του «Blue Lab» www.bluelab.gr, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει ή ακόμα και για περισσότερα από ένα προγράμματα.

Στο site του blue lab είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα, τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και έναρξης προγραμμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ενημερωθούν πλήρως, προκειμένου να υποβάλουν την αίτησή τους.

Για τα προγράμματα του «Blue Lab»

Με κάποια από τα προγράμματα να παρέχονται σε κύκλους και κάποια να παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το «Blue Lab» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα. Ταυτόχρονα, και μέσα από μια σειρά παράλληλων ενεργειών όπως workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά., το Κέντρο δημιουργεί ένα δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και επιχειρηματικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και τη δημιουργία ευκαιριών χρηματοδότησης, καθώς και συνεργασιών.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice