OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καταχειροκροτήθηκε το «ορατόριο για την Αγία Αικατερίνη», που έγραψε και συνέθεσε ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης

Το ορατόριο για την Αγία Αικατερίνη που έγραψε και συνέθεσε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αικατερίνεια 2019», το απόγευμα της Κυριακής 18/11, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Άγιος Φώτιος».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) και της επιτροπής προγράμματος των «Αικατερινείων», Μυράντα Παππά, ενώ την οργανωτική επιμέλεια ο Βασίλης Δήμου. 

Η παρουσίαση του έργου, που αποτελεί αφήγηση ενός θαύματος, έγινε από την ορχήστρα «Camerata Academica Katerinis» με την συμμετοχή της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Μίκη Μιχαηλίδη, με σοπράνο τη Φιλιώ Σέρβου και τενόρο τον Ευθύμη Μαυρίδη. 

Στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Βασίλης Παπαγεωργίου (Βιολί), η Δήμητρα Παρρή – Νίκα (Βιολί), ο Αλέξανδρος Σδρόλιας (Βιολί), η Ελπίδα Δαρδιώτη (Βιολί), η Ελισάβετ Κουιμτζίδου (Βιολί), η Ευαγγελία Κοροβέση (Βιολί), ο Διονύσιος Κουτουζίδης (Βιολί), η Μάγδα Κουτσουρά (Βιολί), η Κωνσταντίνα Τσουκαλά (Κοντραμπάσο), ο Χρήστος Γκρούτας (Βιολοντσέλο), η Έρση Μεϊτανίδου (Φλάουτο), ο Ιβάν Ναβροζίδης – Ντελ Μπάριο (Κλαρινέτο), ο Γεράσιμος Σκληρός (Τρομπέτα), ο Χαράλαμπος Τοκανίδης (Κρουστά) και η Βίκυ Χαρτοματζίδου (Πιάνο). 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» με Χοράρχη τον Νίκο Ξάφη, καθώς και η Χορωδία του Δήμου Κατερίνης, με υπεύθυνη χορωδίας την Ελένη Σαμακοβλή. 

Πριν από την παρουσίαση του ορατορίου, χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου απηύθυνε ο Αρχιμ. π. Παύλος Ντούρος. Επιπλέον, ολιγόλεπτη ομιλία πραγματοποίησε η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης και Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Μαρία Τερζίδου, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου και του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δ.Κατερίνης, Νίκου Τσιαμπέρα.

«Είναι ιδιαίτερη ευαίσθητη και συγκινητική στιγμή για εμένα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Τερζίδου, «διότι είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπώ το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Και αυτό συμβαίνει σε μία εκδήλωση όπου ο Διευθυντής μας είναι ο συνθέτης και δημιουργός του έργου ‘Ορατόριο για την Αγία Αικατερίνη’, ενώ πολλοί μαθητές μας είναι μέρος της ‘Camerata Academica’, και τωρινοί και παλαιότεροι». 

«Κατεπλάγην με την άγια αυτή ιστορία (αφήγηση θαύματος), με την έμπνευση του συνθέτου και με την υπέροχη εκτέλεση», δήλωσε μετά το πέρας της παρουσίασης του ορατορίου ο Αρχιμ. π. Παύλος Ντούρος. «Κατεπλάγημεν και συγκινηθήκαμε και διδαχθήκαμε και είναι αυτό μία ακόμη απόδειξη για την αλήθεια. Η αλήθεια είναι να υπάρχει. Αν υπάρχει, η αλήθεια θα βρει τρόπο να εκφραστεί. Το θέμα είναι να υπάρχει, να βιώνεται η αλήθεια, να γεμίζει τις καρδιές η αλήθεια», σημείωσε ο π. Παύλος. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο της βραδιάς τιμήθηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice