OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καλαφατέλης: «Οι Φθινοπωρινοί Πολιτιστικοί Δρόμοι 2019, αποτελούν υπόδειγμα ερασιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 οι  «Φθινοπωρινοί Πολιτιστικοί Δρόμοι 2019» που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου.

Εκατοντάδες δημότες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ένα κατάμεστο, τις περισσότερες ημέρες, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Την πρώτη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 4 εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

–  Συναυλία της χορωδίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού «Στέφανος Καρδιόλακας» (24/10),
  Πρόγραμμα με διαχρονικές ξένες Rock, Funk, Latin, Jazz, Disco, επιτυχίες, από το συνθέτη και ερμηνευτή  Πάνο Μαλανδρή και το 5μελές συγκρότημά του «What?!» (Παρασκευή 25/10),
–  Αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο & Μάνο Λοϊζο και τους ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Ρίτα Μπούμη-Παπά, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και Κατερίνα Γώγου (26/10).
– Θεατρική παράσταση της ομάδας θεάτρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου με τίτλο: «Κόρη των Καλαβρύτων», σε δραματικό κείμενο του Θανάση Φροντιστή και σε  διδασκαλία / διασκευή / σκηνοθεσία της Αφροδίτης Σφαιροπούλου (27/10).

Τη δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 4 ακόμη εκδηλώσεις:

–  Συναυλία Ηip Hop από τον Μάριο Vermillion και το συγκρότημα «Σκοτεινό Φως», την οποία άνοιξε με Rock μουσική ο τ.μαθητής του Γ.Ε.Λ. Διονύσου, Αλέξης Βούζης, με το γκρούπ Εnlighted Storm (1/11). Δεκάδες νέοι αλλά και δημότες κάθε ηλικίας που αισθάνονται νέοι, απόλαυσαν ένα εναλλακτικό θέαμα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Διονύσου, βάζοντας υποθήκη για μέλλον.   

–  Λαϊκή βραδιά από τη «Μουσικοπαρέα Διονύσου», μία εξαιρετική μπάντα μουσικών – συμπολιτών μας (2/11). Το περασμένο Σάββατο το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου κατακλύστηκε από εκατοντάδες θεατές που διασκέδασαν με την ψυχή τους, σε γνώριμους λαϊκούς, ρεμπέτικους αλλά και έντεχνους ρυθμούς.  

– Αφιέρωμα στο διεθνές Musical, σε μουσική διδασκαλία και σκηνοθεσία της Ευτυχίας Αδειλίνη-Μπομπή, σε ένα επίσης κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (3/11). Μια ποιοτική βραδιά που ενθουσίασε τους φίλους του καλού μουσικοχορευτικού θεάματος, φέρνοντας ένα ευρωπαϊκό «αέρα» –και όχι μόνο- στο Δήμο Διονύσου. 

– Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Θεατρική παράσταση της ομάδας θεάτρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου με τίτλο: «Κόρη των Καλαβρύτων», σε δραματικό κείμενο του Θανάση Φροντιστή και σε  διδασκαλία / διασκευή / σκηνοθεσία της Αφροδίτης Σφαιροπούλου.

– Παράλληλη Εικαστική Εκδήλωση «Εικαστικός Περίπατος» (1,2 & 3/11). Στην Έκθεση Ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε με επιμέλεια της Βασιλικής Τραχίλη και της Δέσποινας Γεωργιάδη – Θεσσαλονικέως, 35 συμπολίτες μας παρουσίασαν τα έργα τους, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές.   

Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν είδη φαρμακείου & τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου & του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Διονύσου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Διονύσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Πολιτιστικών Δρόμων 2019. Δεκάδες ταλαντούχοι συμπολίτες μας παρουσίασαν, με τη στήριξη του Δήμου Διονύσου και με ελάχιστο κόστος, ένα άρτιο θέαμα, το οποίο ήταν αντάξιο των προσδοκιών των θεατών, οι οποίο το επιβράβευσαν με την παρουσία τους. Οι Φθινοπωρινοί Πολιτιστικοί Δρόμοι 2019 αποτελούν υπόδειγμα ερασιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Ο Δήμος Διονύσου σκοπεύει να ενθαρρύνει αλλά και να υποστηρίξει αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice