OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γραφείο Αγροτών δημιουργεί ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με την περιφέρεια

Την λειτουργία  Περιφερειακού Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το οποίο θα στελεχωθεί από προσωπικό της Περιφέρειας ανακοίνωσαν Δήμος και Περιφέρεια.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την χθεσινή συνάντηση   που είχαν στο Δημαρχείο της Ολυμπίας   ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος και  ο Δήμαρχος  Αρχαίας Ολυμπίας  Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα την συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και  κτηνοτροφικός κόσμος της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερα αναφορά πραγματοποιήθηκε στην ανάγκη οργάνωσης των καλλιεργητών σε ομάδες παραγωγών αλλά και στην συμμετοχή τους στις προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιεί η Αγροκτηνοτροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, μέλος της οποίας είναι και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτό που επισημάνθηκε επίσης είναι η αναγκαιότητα διενέργειας όλων των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου η νέα αρδευτική περίοδος να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Ολυμπίας.

Αυτό που τονίστηκε από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο είναι ότι η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα  φέρει θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών του Δημού, ενώ ο κ Γεωργιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη επέκτασης των προγραμμάτων εξηλεκτρισμού από την Περιφέρεια προκειμένου μέσω αυτών να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τω ν κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Αναφορικά με την λειτουργία του  Περιφερειακού Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η οποία υλοποιείται με την συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη κ Βασιλόπουλου.

Πηγή patrisnews

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice