OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βριλησσίων: 2η συνάντηση της δράσης υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας “Βιωματικά Εργαστήρια”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου η 2η συνάντηση της δράσης υποστήριξης της νεολαίας και της οικογένειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιωματικά Εργαστήρια» που πραγματοποιεί το Hellenic Youth Participation (HYP) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Στη συνάντηση, η οποία διεξάγεται στα αγγλικά, υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον των εφήβων το οποίο προκύπτει μέσα από τις τοποθετήσεις τους για διάφορα θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής, δημοκρατικής και αλληλέγγυας ευαισθησίας.

Διαπιστώθηκε υψηλό επίπεδο τόσο του χειρισμού της αγγλικής γλώσσας όσο και των απόψεων τις οποίες εξέφρασαν οι έφηβοι και νέοι της πόλης μας, από το κλιμάκιο των Ευρωπαίων εκπαιδευτών, πάνω σε θεματικές όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο εθελοντισμός, το περιβάλλον, η αλληλεγγύη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα, ο διαπολιτισμικός διάλογος – επικοινωνία, η συμμετοχικότητα, η ιδιότητα του πολίτη και οι δημοκρατικές αξίες.

Τα «Βιωματικά Εργαστήρια» υλοποιούνται από ομάδα εθελοντών του ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps (ESC), υπό τον συντονισμό υπευθύνου του HYP.

Η συχνότητα των εργαστηρίων είναι δύο φορές το μήνα, ημέρα Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο και η διεξαγωγή των εργαστηρίων γίνεται στα αγγλικά. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ηχητικό δείγμα των τοποθετήσεων των εφήβων στο F/B ‘Βριλήσσια-Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης’.

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice