Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «…τα μάτια μας στραμμένα στα παιδιά και τους νέους της πόλης μας»

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού και ο καθ’ ύλην αρμόδιος του Δήμου Αγίας Βαρβάρας , Αντιδήμαρχος Παιδιού Δημήτρης Σωτηρόπουλος έκανε μετά την γιορτή που οργάνωσαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου , την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δικαιώματα πάνω από ενός δισεκατομμυρίου παιδιών παραβιάζονται. Τα περισσότερα από αυτά αποστερούνται πολλές από τις βασικές υπηρεσίες που απαιτούνται για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες η επόμενη γενιά να πλήττεται από τις ίδιες απειλές. Ο κίνδυνος αυτός μπορεί να εξαλειφθεί μόνο εάν ο κόσμος επιδείξει τη θέληση να θέσει τα δικαιώματα όλων των παιδιών σε ισχύ. Η νέα διοίκηση του δήμου προσπαθεί κάθε ημέρα να είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα,
«..τα μάτια μας στραμμένα στα παιδιά και τους νέους της πόλης μας» το μήνυμα του δημάρχου μας Λάμπρου Μίχου.
Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές, δάσκαλους και γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας για την υπέροχη σημερινή γιορτή.»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδιού Δημήτρης Σωτηρόπουλος μας εξηγεί ότι στην Αγίοα Βαρβάρα υπάρχει διαφοερτική προσέγγιση στο θέμα των παιδιών εξ ου και η ομομασία της αρμόδιας αντιδημαρχίας σε , Αντιδημαρχία Παιδιού, μιας και το επίκεντρο της πολιτικής μας είναι το Παιδί.

Όπως αναφέρει ήδη τρέχουν πολλά προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης , δημιουργούνται νέες δομές και ενισχύονται οι υπάρχουσες,  καθιερώθηκε το σχολικό εστιατόριο, όπου οι μαθητές θα μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά μεσημεριανό γεύμα, ενώ παράλληλα ο δήμος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , γεγονός που θα φέρει πολλές συνέργειες στην πόλη.
Σχολιάστε