Αποκλειστικό Εκλογές ΚΕΔΕ: Η λίστα υποψηφίων της παράταξης Κυρίζογλου-Παπαστεργίου

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τις θέσεις σε Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο δουλεύουν πυρετωδώς. Περιοδείες , συζητήσεις, επαφές , συμμαχίες ,  κατάρτιση ψηφοδελτίων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Το σώμα των συνέδρων έχει οριστικοποιηθεί και τα αυτοδιοικητικά στρατόπεδα μετράνε δυνάμεις.

Βασικός πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μιας και έχει καταγράψει τις δυνάμεις της κατά την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου – Ιουνίου αλλά και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες των 13 ΠΕΔ , όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχει τον πρώτο λόγο.

Στις εκλογές της ΚΕΔΕ κατέρχεται με ενωτικό ενιαίο ψηφοδέλτιο , θέλοντας να αποσπάσει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στα όργανα και στοχεύει να κερδίσει τις 20 από τις 31 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και 5 με 6 έδρες στο 7μελές Εποπτικό Συμβούλιο. Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συμμετέχει εξ οφίτσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, βάση καταστατικού.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί για την προεδρία της  ΚΕΔΕ , στο κεντροδεξιό στρατόπεδο, θα συναγωνιστούν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Η δέσμευση και των δυο είναι , ότι θα επιλεγεί για την θέση του Προέδρου αυτός που θα υπερψηφιστεί στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και έχει μάλιστα προταθεί ο «χαμένος» να καταλάβει την θέση του αντιπροέδρου.

Ήδη έχει φτάσει σε τελικό στάδιο η κατάρτιση του ενιαίου ψηφοδελτίου , μετά από τις προτάσεις και των δυο μνηστήρων στην Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας , η οποία παίζει το ρόλο του εγγυητή της διαδικασίας. Όπως λένε πηγές της Πειραιώς , η κομματική θέση είναι ουδετερότητα απέναντι και στα δυο καταξιωμένα στελέχη και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει, ποσοστό και έδρες.

Έτσι αποφεύγουν την οποιαδήποτε ανάμειξη στα εσωτερικά της διαδικασίας και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να βοηθήσουν ουσιαστικά το ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι πρόσωπα, θεωρώντας ότι οι αυτοδιοικητικοί ξέρουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις , ούτε παρεμβάσεις. Δεν επικροτούμε αποκλεισμούς , διαμηνύουν σε κάθε τόνο.

Για την ώρα τα ονόματα που ακούγονται ότι έχουν κλειδώσει ως υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο πέρα των Κυρίζογλου – Παπαστεργίου είναι , ο Ηλίας Αποστολόπουλος ( Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού), ο Δημήτρης Κάρναβος (Δήμαρχος Καλλιθέας) , ο Νίκος Μελετίου ( Δήμαρχος Ασπροπύργου) , ο Στράτος Χαρχαλάκης (Δήμαρχος Κυθήρων) , ο Βασίλης Κορομάτζος ( Αντιδ. Αθηναίων) , ο Χρήστος Τεντόμας ( Πρόεδρος ΔΣ Αθηναίων) , ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος ( Αναπλ. Δήμαρχος Καλλιθέας), ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης)  από Αττική. 

Από την Δυτική Μακεδονία υποψήφιος θα είναι ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς , ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Από την Ήπειρο υποψήφιοι θα είναι ο Δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος.

Την Κεντρική Μακεδονία θα εκπροσωπήσουν στο ψηφοδέλτιο , ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης , ο δήμαρχοις Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος , ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος , ο  Μουράτογλου Ιωάννης  Αντιδήμαρχος Έδεσσας  και Γεν. Γραμ. της ΚΕΔΕ  και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κυριζίδης Μάκης. 

Τον Θεσσαλικό κάμπο  εκτός του Δημήτρη Παπαστεργίου, θα εκπροσωπήσουν στο ψηφοδέλτιο οι δήμαρχοι Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και πιθανώς ο δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος.

Από την Πελοπόννησο υποψήφιος θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Πύλου και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ  Δημήτρης Καφαντάρης και ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος , ενώ από την Δυτική Ελλάδα έχουν κλειδώσει ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος  Παπαναστασίου και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη στη λίστα είναι ο Αναστασιάδης Φίλιππος , Δήμαρχος Παγγαίου , ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος , ο Παρασκευάς Πατσουρίδης από το Διδυμότειχο και από το Νότιο Αιγαίο, ο Κουκάς Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Μυκόνου ,ο Φώτης Μάγγος Δήμαρχος Λειψών και ο Δαμουλάκης Γεράσιμος, πρώην Δήμαρχος Μήλου.

Την Στερεά Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο ψηφοδέλτιο οι:  Ταγκαλέγκας Ιωάννης, Δήμαρχος Λειβαδειάς και ο Γιάννης Κοντζιάς, Δήμαρχος Ιστιαίας.

Το Βόρειο Αιγαίο θα εκπροσωπήσει στο ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Χίου Κάρμαντζης Σταμάτης, ενώ από την Κρήτη θα συμμετέχουν οι Κεφαλογιάννης Σωκράτης, Δήμαρχος Ανωγείων και Ταταράκης Γιάννης, Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Για την ώρα δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

Τέλος για το Εποπτικό Συμβούλιο στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμμετάσχουν οι Βλάσσης Σιώμος ( Πεντέλη),  Νίκος Χιωτάκης ( Κηφισιά), Καλαριώτου Ρένα (Λάρισα), Ινιωτάκης Πέτρος (Ηράκλειο), Σουκουβέλος Γιώργος (Ζαγόρι), Κουπτσίδης Δημοσθένης (Γρεβενά) και ακόμη ένας υποψήφιος πιθανά από το Δήμο Αθηναίων.

 

 
Σχολιάστε