Βρεττάκος: «Οργή και αποτροπιασμός για τη νέα εισβολή στη Συρία»

Δήλωση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και για όσα γίνονται ενάντια στον λαό της Συρίας.

«Εκφράζω και εγώ από την πλευρά μου την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τη νέα, 3η κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας, στο έδαφος της Συρίας και για αυτά που γίνονται ενάντια στον λαό της Συρίας και ειδικότερα, σήμερα, ενάντια στους Κούρδους

Η εισβολή, που γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, αποτελεί μέρος των συνεχών επεμβάσεων και των μαζικών εγκλημάτων που στόχο έχουν τον διαμελισμό κρατών, τον έλεγχο της περιοχής και σίγουρα των φυσικών πόρων, των πηγών ενέργειας και των οδών μεταφοράς. Τα επικίνδυνα και αιματηρά σχέδια των πολεμοκάπηλων είναι αυτά που σκορπίζουν θάνατο και γεννούν τα μαζικά ρεύματα προσφύγων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να μείνει εκτός αυτών των σχεδιασμών και να μην παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση.

Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος, κατοχή και προσφυγιά. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Σύριους και τους Κούρδους και ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της συνεχιζόμενης επίθεσης».




Σχολιάστε