Θεματική Εβδομάδα για την καρδιά στο δήμο Αγίας Βαρβάρας

Θεματική εβδομάδα για την καρδιά , με τίτλο: «Επανεκκίνηση καρδιάς, αλλάζω τη ζωή μου, φροντίζω την καρδιά μου», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Την Θεματική Εβδομάδα που ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου άνοιξε σε εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου  παρουσία του  ο Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχου και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιου Πατούλη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της δράσης.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι ιατροί: κκ. Ιάκωβος Παντελιάδης- Καρδιοχειρουργός, Ευάγγελος Ζαχαρίας- Παθολόγος, Ιατρός Εργασίας, Παναγιώτης Πεντζερίδης- Καρδιολόγος, Ανέστης Ορκόπουλος – Καρδιολόγος, Χρήστος Βασιλείου – Πνευμονολόγος. Επίσης ο νοσηλευτής κ. Λάμπρος Θεοδοσόπουλος, ο ψυχολόγος κ. Στάθης Παπαχρήστου και η κοινωνική λειτουργός κα Αθανασία Μυγδάκη.

Παράλληλα δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη σχολική κοινότητα από τον κ. Ντέμη Ματάκη, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Η θεματική εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα , συνεχίστηκε καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε με ομιλίες σε δημότες καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, Εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, διαδραστικά προγράμματα καθώς και συμβολικός περίπατος Υγείας στο Άλσος «Μητέρα».

Όπως δήλωσε στο otavoice ο Αντιδήμαρχος Παιδιού κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος , ήταν μια δράση πλήρως επιτυχημένη , που την αγκάλιασαν οι δημότες και που έστειλε σημαντικά μηνύματα για την ζωή και την υγεία όλων μας .Μέσα από αυτές τις δράσεις , που θα συνεχιστούν στοχεύουμε στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των δημοτών μας.
Σχολιάστε