OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Τσιάρα – Γιασημάκη: Πράσινο φως στην παραχώρηση των Ιστορικών Φυλακών Ωρωπού

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γασημάκης  την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κώστα Τσιάρα με αίτημα-πρόταση,παραχώρησης του χώρου των Ιστορικών Φυλακών Ωρωπού, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Δήμο Ωρωπού.

Όπως μας εξηγεί ο δήμαρχος, η πρόταση έρχεται σαν συνέχεια ενός μακρόπνοου σχεδίου, μετατροπής του χώρου των Φυλακών, σε ”Κέντρο Ιστορίας ,Δημοκρατίας και Πολιτισμού”,το οποίο παρουσιάστηκε διεξοδικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός κ. Τσιάρας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρόταση και δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει αμέσως τις διαδικασίες, προκειμένου να αρθούν τα όποια προβλήματα και να βρεθεί η φόρμουλα για να παραχωρηθεί ο χώρος των Παλαιών Φυλακών στον Δήμο Ωρωπού, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα,που θα μετατρέψει την περιοχή, σε Κέντρο που θα προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

“Είναι επιτακτική ανάγκη αυτός ο ιστορικός, μαγικός τόπος, να πάρει την θέση που του αρμόζει και να γίνει σημείο αναφοράς ,που θα θυμίζει και θα παραδειγματίζει.” , ανέφρε ο Γιώργος Γιασημάκης. 
“Θέλω να καταθέσω δημόσια την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια του Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, που από την πρώτη στιγμή στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου μας.
Η Δημοτική Αρχή ξεκινά να κάνει πράξη, αυτό που χρόνια τώρα, συζητιόταν με θαυμασμό και προσμονή και βάζει τα θεμέλια για να αποκατασταθεί η σημασία και η αξία, αυτού του υπέροχου μνημείου”, κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice