Στο πλευρό των κατοίκων της Άνδρου ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με τον δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, όπου τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Άνδρου και θα στηρίξει πλήρως τον Δήμο.

Το νησί δοκιμάστηκε έντονα στη διάρκεια της νύχτας από την κακοκαιρία, καθώς δεκάδες ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Μεταξύ άλλων οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε διάφορα σημεία του νησιού και μάλιστα χρειάστηκε να κάνουν αρκετές επεμβάσεις.

Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, οδηγοί κάλεσαν την πυροσβεστική για να τους βγάλουν από τα οχήματά τους, καθώς το νερό ήταν ορμητικό και δεν μπορούσαν να φύγουν. Συνολικά τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, υπήρξαν και κατολισθήσεις στις περιοχές Αποικία και Στενιές, ενώ βράχια έπεσαν και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δρόμου Απροβάτου – Παλαιόπολης. Από τα ρέματα έχουν δημιουργηθεί χείμαρροι που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Την ίδια ώρα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.

 

 
Σχολιάστε