Πρόεδρος του δικτύου «Rurener” ο Δήμαρχος Πρεσπών

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων και Κοινοτήτων RURENER για την επόμενη τριετία, εκλέχτηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Τιντινί του Βελγίου.

«Ο Δήμος Πρεσπών είναι αφοσιωμένος στον στόχο της ενεργειακής ουδετερότητας βασισμένος στις ανανεώσιμες πηγές» δήλωσε ο κ.Πασχαλίδης και υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη περίοδο δώσαμε έμφαση στην εξοικονόμηση, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, δράση που τώρα συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε με τη μετατροπή του παιδικού σταθμού και του Δημαρχείου σε κτίρια μηδενικών εκπομπών». Πρόσθεσε ότι «προωθούμε την αυτοπαραγωγή με βάση τοπικά παραγόμενη βιομάζα και φωτοβολταϊκά, ιδίως σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε τα πρώτα βήματα στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης».

Το δίκτυο RURENER (http://rurener.eu/) αποτελείται από μικρούς επαρχιακούς δήμους και κοινότητες (συνολικά περίπου 80) από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής ουδετερότητας με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του δικτύου, εκτός από τον κ. Πασχαλίδη εκλέχτηκαν οι Vincent Turpinat, Δήμαρχος της Jarnages της Γαλλίας (αντιπρόεδρος), Philippe Cortès, CEO of Granges Solaires της Γαλλίας (αντιπρόεδρος), Βασιλική Καζάνα, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Γραμματέας), Aline Brachet, APPIA-CAPACITY, Γαλλία (ταμίας).
Σχολιάστε