Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας πέτυχε την ένταξή του στο πρόγραμμα WiFi4EU της Ε.Ε.

Η νέα δημοτική αρχή της πόλης πέτυχε τον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της να είναι ανάμεσα στους 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την Ε.Ε. για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους. 

Να επισημάνουμε ότι πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση της ευρωπαϊκής επιτροπής για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (αλλά ήταν η πρώτη εμπρόθεσμη αίτηση από την πλευρά του Δήμου και κατατέθηκε την 19η Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους νικητές εδώ
Σχολιάστε