OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καλαφατέλης: “Προσωρινή η ταλαιπωρία όλων μας, μόνιμη όμως η ωφέλεια από το έργο”

Στο πλαίσιο δρομολογημένου έργου της Περιφέρειας Αττικής, από τη Δευτέρα 21-10-2019 έως τις 19-08-2020 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, εντός των ορίων των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Ειδικότερα, στο Δελτίο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανακατασκευής οδικών τμημάτων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη συμβολή της με τη Λ. Κρυονερίου (Α/Κ Κρυονερίου) έως τη συμβολή της με την Ε.Ο. Αθηνών – Καπανδριτίου (τέλος τμήματος παράδρομου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 21-10-2019 έως 19-08-2020, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

Τα οχήματα που θα κινούνται επί του δεξιού παραπλεύρου της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εκτρέπονται δεξιά στο ύψος της συμβολής του με την Λ. Κρυονερίου, στη συνέχεια αριστερά στη Λ. Τραπεζούντος και ακολούθως στην Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου.

Τα οχήματα που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Αθηνών-Καπανδριτίου με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος της συμβολής της με τον δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. θα εκτρέπονται στη Λ. Τραπεζούντος και στη συνέχεια επί της Λ.Κρυονερίου.

Από την ανωτέρω διακοπή της κυκλοφορίας εξαιρούνται τα οχήματα εργοταξίου, μονίμων κατοίκων και εργαζομένων των παρόδιων επαγγελματικών χώρων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Από το Δήμο Διονύσου επισημαίνονται τα εξής:

– Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και μεταξύ άλλων αφορά σε εργασίες οδοποιίας, σταθεροποίησης οδικού δικτύου, κατασκευής στηθαίων και πασαλοστήριξης, φρεατίων απορροής ομβρίων αλλά, σε δεύτερη φάση, και ηλεκτροφωτισμού. Ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις του Δήμου Διονύσου σε σχέση με το χρόνο έναρξης των εργασιών καθώς και το πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενημέρωσης των εμπλεκομένων μερών και κυρίως των πολιτών, ο Δήμος Διονύσου χαιρετίζει το έργο, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα αναβαθμίσει την περιοχή.    

– Ο Δήμος Διονύσου διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση της κυκλοφορίας, λόγω της εκτροπής της διέλευσης των οχημάτων, αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών. Ήδη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έχει επικοινωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκο Πέππα, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Δήμων κ. Βασιλική Πανάγου, τον επιβλέποντα του έργου κο Λεωνίδα Χριστιά, καθώς επίσης και με τον Διοικητή του Α’ Τμήματος της Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής κο Παντελεήμονα Αναστασόπουλο, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (σήμανση, παρουσία τροχονόμων σε σημεία αιχμής, σχολεία κλπ).

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Προσωρινή η ταλαιπωρία όλων μας, μόνιμη όμως η ωφέλεια από το έργο που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα του παράδρομου της Ν.Ε.Ο. Οδού Αθηνών-Λαμίας, από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών – Καπανδριτίου. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ως Δήμος Διονύσου Θα παρακολουθούμε στενά τις όποιες αρνητικές συνέπειες στο κυκλοφοριακό και θα παρεμβαίνουμε ανάλογα. Είμαστε σε στενή επαφή τόσο με την Περιφέρεια Αττικής όσο και με την Τροχαία Κηφισιάς».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice