Δήμος Πειραιά: Ημερίδα για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab»

Ενημερωτική ημερίδα για το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του, από τον Δήμο Πειραιά.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», παρουσιάστηκε στο μέγαρο του ΕΒΕΠ παρουσία κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Πρόκειται για ένα κέντρο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι είτε μπορούν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες δυνατότητες της γαλάζιας οικονομίας, είτε μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Κατά την ομιλία του στην ημερίδα, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, αναφέρθηκε εκτενώς στις νέες δυνατότητες που ανοίγει η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου. «Είναι πάρα πολύ σημαντική ενέργεια, μια πόλη, ένας δήμος όπως ο Πειραιάς, να έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και να μπορεί να πρωταγωνιστεί και στο κομμάτι της καινοτομίας», τόνισε, προσθέτοντας πως κατά την παρουσία του σε συνέδριο στο Βελιγράδι το οποίο αφορούσε ζητήματα καινοτομίας, ανέφερε τον Πειραιά ως παράδειγμα για καινοτόμες δράσεις.

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του επιχειρείν σε συνεργασία της αυτοδιοίκησης με το κράτος και όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

«Είναι καθήκον και χρέος μας να αναλάβουμε δράση και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα δώσουν κίνητρα στους νέους μας να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα μας. Για να επιτευχθεί ο στόχος της περιφερειακής ανάπτυξης πρέπει να δρομολογηθούν παρεμβάσεις που θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα των νέων. Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη, να επενδύσουμε σε υποδομές απαραίτητες για τη στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε ο . Πατούλης. 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε περήφανος για το «Blue Lab». «Η δημοτική αρχή είδε μπροστά και σχεδίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη. Είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία έχει βραβευθεί με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ο Πειραιάς είναι ένα μητροπολιτικό κέντρο υπερτοπικής ακτινοβολίας και έχει μια δυναμική ανέλιξη σε ένα από τα σημαντικότερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Επισήμανε πως η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί βασικό άξονα της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διευκρινίζοντας πως από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, έχουν διασφαλίσει για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ
Σχολιάστε