OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ιωαννιτών: Κατεδάφιση του κτιρίου στο παλιό Χατζηκώστα

Ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο στο παλιό «Χατζηκώστα» με σκοπό την θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο.

Η κατεδάφιση γίνεται πράξη μετά από μεγάλη καθυστέρηση και οφείλεται στην πολιτική βούληση της σημερινής δημοτικής αρχής να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς όλες τις διαδικασίες ώστε να δοθεί οριστική λύση στη στέγαση των μικρών μαθητών.
Η άδεια για την κατεδάφιση εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου πριν από λίγες μέρες και σήμερα με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησαν οι εργασίες.

«Είχαμε την συνδρομή της Περιφέρειας και θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου καθώς η παρέμβαση για την κατεδάφιση ήταν άμεση. Θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς σε ότι δεσμευτήκαμε. Ότι δηλαδή η λύση φιλοξενίας του νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα είναι προσωρινή» ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

«Θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, με τόλμη και χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί η καταλληλότητα των προκατασκευασμένων κτιρίων που διαθέτει η Περιφέρεια και να εκδοθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται.

«Είναι σημαντικό ότι το πρώτο βήμα έγινε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχει κι ένα ακαθόριστο πολιτικό κόστος. Όμως είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολλών», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Στόχος της δημοτικής αρχής όπως έχει παρουσιαστεί από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα να αποπερατωθούν τους επόμενους μήνες και τον Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των νηπίων στους νέους χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice