OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αλμωπίας: Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Λουτρά Πόζαρ

Πίστωση χρόνου, προκειμένου να διευθετήσει το ζήτημα που έχει αναδειχθεί μετά την απόφαση “ σφράγισης” των Λουτρών Πόζαρ της Αριδαίας, επειδή λειτουργούν χωρίς να διαθέτουν το “ Ειδικό Σήμα Λειτουργίας”, πήρε ο δήμαρχος Αλμωπίας και νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Χρήστος Μπάτσης.

Ο κ.Μπάτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξήγησε πως το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε ανάκληση της απόφασης έπειτα από συνεννόηση. “ Κατέθεσα τις προτάσεις μου και εξήγησα ότι θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για να διευθετήσει το ζήτημα” πρόσθεσε.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, γνωρίζοντας ότι τα λουτρά Πόζαρ είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και θέλοντας να διευκολύνει την κατάσταση, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προχώρησε στην αναστολή της απόφασης, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις της νέας δημοτικής αρχής ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Ο κ.Μπάτσης επεσήμανε  ότι η ανάληψη των καθηκόντων του ως προέδρου έγινε μόλις πριν από τρεις μέρες και ότι η ενημέρωση για την απόφαση της Περιφερειακής Υπηρεσίας του υπουργείου Τουρισμού περί σφράγισης των λουτρών ήταν στις 4 Οκτωβρίου. “ Είμαι ο τελευταίος που θα απολογηθώ, ωστόσο έχω όλη την καλή διάθεση, όπως και τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου, με τους οποίους συζήτησα διεξοδικά και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Εμείς θα προβούμε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να μπούμε στη διαδικασία για να αποκτήσουμε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας”, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης, ότι τα Λουτρά θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια ή την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας επέκρινε την προηγούμενη διοίκηση του δήμου λέγοντας ότι επέδειξε στασιμότητα στη διαχείριση της κατάστασης. Τα λουτρά Ποζαρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΥΠΑΤΕ), τέθηκαν σε παύση αξιολόγησης, γιατί δεν έχει προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, από τις 38 επιχειρήσεις που κίνησαν τις διαδικασίες να αποκτήσουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, οι 12 το έχουν πετύχει, ενώ οι περισσότερες από τις 26 που υπολείπονται βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Σχετικά Άρθρα

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ορθά οι δήμοι αντιδρούν στη βουλιμία πολεοδόμησης

otavoice

Τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου παρουσιάζονται σε εκδήλωση στον Δήμο Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Ενημέρωση γονέων για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών

otavoice

Π.Δ.Ε: Χ. Μπονάνος και Ά. Μαστοράκου στο “ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή”

otavoice

Δ. Τρικκαίων: Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη»

otavoice

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: 57+1 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

otavoice