OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Ωρωπού: “Πάψτε να κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους στη Δομή της Μαλακάσας”

Γιασημάκης: Τα ψέματα και ο λαϊκισμός ζημιώνουν πρώτα από όλους τους εργαζόμενους – Από εμένα θα ακούσετε μόνο την αλήθεια.

Οξεία επίθεση από τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη κατά του πρώην δημάρχου και όσων πουλάνε ψεύτικες ελπίδες στους εργαζομένους στη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας. Καταγγέλλει την στάση τους ως υποκριτική και  παραπλανητική , που δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των εργαζομένων  αλλά επιδιώκει να τους παρασύρει και να τους χρησιμοποιήσει στα πολιτικά τους παιχνίδια.  Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο δήμαρχος Ωρωπού αναφέρει:

Θέλω να είμαι σαφής: δεν υπάρχει δυνατότητα οι 38 εργαζόμενοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εργάζονται στη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας να προσληφθούν από τον Δήμο Ωρωπού.

Ψεύδονται ασύστολα γιατί εργοδότης  των εργαζομένων είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι ο Δήμος Ωρωπού. 

Ακόμα και αν είχε ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα να τους προσλάβει, ακόμα και αν έκαναν δουλειά για τον Δήμο και όχι μόνο για την Δομή Φιλοξενίας, δεν υπάρχει
καμία νομική διαδικασία για την πρόσληψή τους, αφού εργοδότης τους είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι ο Δήμος Ωρωπού. Η δε μισθοδοσία τους γίνεται από τον ΟΑΕΔ και όχι από τα ρημαγμένα ταμεία του Δήμου Ωρωπού.
Αν απορούν οι Δημότες πώς γίνεται ο πρώην Δήμαρχος, ο οποίος διοίκησε τον Δήμο τα προηγούμενα πέντε καταστροφικά χρόνια, να μην καταλαβαίνει βασικά και αυτονόητα πράγματα, να τους θυμίσουμε ενδεικτικά ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Ρούσσης δεν παρέδωσε ούτε έναν ισολογισμό, παρέλαβε πλήθος από «ορφανά» τιμολόγια χωρίς καμία δημοτική απόφαση,  χρέωσε τον Δήμο με πάνω από 14 εκατομμύρια και άφησε αδέσμευτα στα ταμεία μόνο 300.000€.
Είναι πασιφανές ότι ο κ. Ρούσσης ή δεν έχει αντίληψη για την νομιμότητα και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να διοικηθεί ένας Δήμος, παρά τη θητεία του ως Δήμαρχος, ή απλά την
αγνοεί έχοντας μικροκομματικούς στόχους. Τι από τα δύο συμβαίνει; Και γιατί ο κ. Ρούσσης επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση πάνω σε ένα θέμα που δεν αφορά τον Δήμο; Σε τι αποσκοπεί;

Κάλπικες ελπίδες που τους υποβάλλουν σε έξοδα , με δικαστικές περιπέτειες εκ προοιμίου χαμένες.

Όσοι λένε ψέματα στους εργαζόμενους της Δομής Φιλοξενίας της Μαλακάσας πρέπει να καταλάβουν ότι, δίνοντάς τους κάλπικες ελπίδες, ζημιώνουν σοβαρά πρώτα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τους υποβάλλουν σε έξοδα για δικηγόρους για μία εκ προοιμίου χαμένη και εντελώς αβάσιμη υπόθεση. Τους ωθούν προς λάθος κατεύθυνση, δηλαδή να πιέσουν τον Δήμο Ωρωπού, ο οποίος είναι αναρμόδιος για τις προσλήψεις ή τις απολύσεις τους αφού εργοδότης τους είναι  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τους αποτρέπουν από το να αναζητήσουν τρόπους να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με το Υπουργείο ή να ψάξουν να βρουν άλλη εργασία και τους βάζουν σε ένα μάταιο «κυνήγι ανεμόμυλων», με μόνο εμφανές κέρδος μερικές ψήφους για την αντιπολίτευση σε 4 χρόνια από τώρα.
Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν κάτι πολύ απλό:
Μαζί με την εποχή του κ. Ρούσση τελείωσε και η εποχή των ψεμάτων. Τα ψέματα μπορεί να κερδίζουν πρόσκαιρα ψήφους, αλλά έχουν επιπτώσεις πάνω στους εργαζόμενους και τις
οικογένειές τους. Προτιμώ να πω την αλήθεια, να φανώ δυσάρεστος, να χάσω ψήφους αλλά να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και να μπορώ να κοιτάζω τους δημότες μου στα μάτια, παρά να κατρακυλήσω πολιτικά στις μεθόδους Ρούσση.

Οι δημότες μου από εμένα θα ακούνε μόνο την αλήθεια. Έτσι πολιτεύτηκα και κέρδισα την εμπιστοσύνη των δημοτών του Ωρωπού. Έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι, γιατί ποτέ δεν θαπροδώσω την εμπιστοσύνη τους.

Αρχή μου είναι μία: Διαφάνεια παντού και για τα πάντα.”

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice