OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης, πρακτικών εξωστρέφειας και προβολής βιωματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας μεταξύ Περιφερειών Αττικής και Κρήτης

Στην Ημερίδα «Διατροφή- Άσκηση- Διέξοδος» για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Προώθησης της Κρητικής Διατροφής στο  Ζάππειο Μέγαρο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία Ολυμπιονικών, εκπροσώπων συλλόγων των Ενόπλων Δυνάμεων, και του πανοσιολογιώτατου εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη κ. Βικτωράτου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Υρώ Δασκαλάκη για το δεκαετές έργο της, αλλά και τους Ολυμπιονίκες για την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία της ανάδειξης της Κρητικής Διατροφής και του Γαστρονομικού Τουρισμού, όπως και στην διάδοση της γνώσης για τα οφέλη της άθλησης και της διατροφής στην Υγεία.

«Είστε σύμβολα των καρπών που μπορεί να προσφέρει η αφοσίωση στην άθληση και τη σωστή διατροφή, αλλά και οι πρεσβευτές μας στον παγκόσμιο ταξιδιώτη για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας», είπε ο Γιώργος Πατούλης, απευθυνόμενος  στην Ασημένια  Ολυμπιονίκη  στο Άλμα εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη, την Ολυμπιονίκη πάλης Βούλα Ζυγούρη και την Ολυμπιονίκη κολύμβησης Νέρυ Νιαγκουάρα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, υπό την αιγίδα του οποίου τελέστηκε η σημερινή ημερίδα, αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης και της διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία καιυπογράμμισε ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στις σύγχρονες κοινωνίες ως προς την κοινωνική αλλαγή, στην οποία μπορούν να συμβάλλουν, υπέρ της μακροζωίας, με την κατάλληλη ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση των πολιτών.

«Αξίζει να μεταγγίσει κάνεις το μενού του τρόπου ζωής της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τη διατροφή των τόπων που παράγουν αιωνόβιους στη χώρα μας ώστε να διαδοθεί το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα της βιωματικής εμπειρίας που η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην Υγεία και την Ευεξία».

«Η σημερινή ημερίδα, που συμπεριλαμβάνει την έγκριτη επιστημονική γνώση, τα πρότυπα του αθλητισμού όπως τους ολυμπιονίκες μας, παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας και ακτινοβολίας, και τη μελέτη παραδοσιακού Ελληνικού τρόπου ζωής με ιστορική ταυτότητα χιλιάδων ετών, εκφράζει απόλυτακαι τη δική μας φιλοσοφία για την Περιφέρεια Αττικής, την οποία σύντομα θα μετατρέψουμε σε Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας, στόχο τον οποίο υπηρετούμε με επιμονή», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, και συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξή της στο όραμα της διάδοσης της κρητικής διατροφής και του Κρητικού τρόπου ζωής ως πρωτοβουλία υπέρ του Τουρισμού Υγείας, αλλά και ως βραχίονα ανάδειξης  του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης έδωσε ραντεβού για πολλαπλές συνέργειες  για την ανάδειξη των θεματικών μορφών Τουρισμού  και του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Περιφέρειας Κρήτης, όπως και άλλων περιφερειών της Ελλάδος, και τόνισε την ανάγκη διάδοσης του μοντέλου του τρόπου ζωής των αιωνόβιων της χώρας μας για την προσέλκυση των εκατομμυρίων ταξιδευτών του κόσμου Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την κοινωφελή τους δράση  η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Oλυμπιονίκης  πάλης κ. Ζυγούρη Σταυρούλα, καθώς και η Ιατρός κ. Ελένη Μελιάδου για την προσφορά της στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ένωσης  Διαιτολόγων Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας,  του  Συνδέσμου  Κρητών  Επιστημόνων και της Φοιτητικής  Ένωσης  Κρητών Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice