OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

6o Athens Democracy Forum: Tο «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα Δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας Pawel Adamowicz.

Η Αθήνα υποδέχεται για 6η χρονιά το Athens Democracy Forum –Η πόλη τιμά μετά θάνατον τον Pawel Adamowicz

Η Αθήνα υποδέχεται το 6o Athens Democracy Forum το οποίο πραγματοποιείται από τις έως τις 11 Οκτωβρίου  από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους  The New York Times, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Στο διεθνές αυτό Forum, εξέχοντες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, συζητούν και αναλύουν με ποιο τρόπο οι φιλελεύθερες δημοκρατίες και οι κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες προκλήσεις και τα μεγάλα γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και  o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20.30, σε ειδική εκδήλωση στη Ρωμαϊκή Αγορά στο πλαίσιο του θεσμού του 6ου ΝΥΤ Athens Democracy Forum, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει μετά θάνατον το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα Δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας Pawel Adamowicz.

Το φετινό βραβείο, ο δήμος Αθηναίων το απονέμει  σε αναγνώριση της εμπνευσμένης ηγεσίας του Pawel Adamowicz στην προώθηση και υπεράσπιση μιας ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατίας, καθώς και την εγκαθίδρυση ενός ισχυρού κράτους δικαίου στην Πολωνία.

Ο Pawel Adamowicz εξελέγη 6 φορές στο Δημαρχιακό θώκο του Gdansk. Εργάστηκε με αφοσίωση και έμπνευση  για την εγκαθίδρυση της φιλελεύθερης δημοκρατίας στην Πολωνία, πολέμησε τον αυταρχισμό και με τη στάση και το έργο του υποστήριξε ενεργά τα δικαιώματα των Μεταναστών, Προσφύγων και ΛΟΑΤΚΙ.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019, ο Adamowicz μαχαιρώθηκε επί σκηνής κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Gdansk από έναν πρώην κρατούμενο, ο οποίος είχε απελευθερωθεί από τη φυλακή ένα μήνα πριν από τη δολοφονία. Ο Adamowicz υπέκυψε στα τραύματά του  την επόμενη μέρα, σε ηλικία 53 ετών.

Το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών θα παραλάβει η γυναίκα του, Magdalena Adamowicz, Ευρωβουλευτής και ενεργό μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας Imagine Τhere is No Hate, #ΙΤΝΗ

Περισσότερα για το Athens Democracy Forum

www HYPERLINK “http://www.athensdemocracyforum.com/“HYPERLINK “http://www.athensdemocracyforum.com/” HYPERLINK “http://www.athensdemocracyforum.com/“.

Περισσότερα για το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών https://www.athensdemocracyforum.com/city-athens-democracy-award

Σχετικά Άρθρα

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του 14ου Γυμνασίου Πάτρας

otavoice

Ο Δήμος Χαλανδρίου προχωρά στη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας

otavoice