Ζέρβας: «Στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη η ανάπτυξη»- Συνάντηση με Δ.Σ. ΕΒΕΘ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρευρέθη χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και επεσήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα της τετραετίας είναι η ανάπτυξη.

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε Δ.Σ. Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του Δημάρχου και  όλα όσα συζητούνται στην πόλη εδώ και χρόνια, πρέπει επιτέλους να μπουν στις ράγες της υλοποίησης» τόνισε ο δήμαρχος.

Στην διάρκεια της συζήτησης επικεντρώθηκε  ιδιαίτερα στα θέματα των προβληματικών αστικών συγκοινωνιών, της μη ολοκλήρωσης του Μετρό και του ζητήματος με τον σταθμό Βενιζέλου, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια που θα καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή στα πεδία της καθαριότητας και του φωτισμού.

Ξεκαθάρισε επίσης  πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαιτείται να αποκτήσει σύγχρονες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, ότι στηρίζει το σχέδιο  για  την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενώ για τα ζητήματα του πολιτισμού τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης της αξιοποίησης των κονδυλίων που δαπανά κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, είπε ότι για την φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η πόλη θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά στον στολισμό και στις σχετικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Την πλήρη στήριξη στη νέα δημοτική αρχή τόνισε στην τοποθέτηση του  ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης, αναφέροντας ότι  σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου βρίσκεται στο πλευρό του κ. Ζέρβα , έτσι ώστε να συμβάλει  στην επίτευξη των στόχων του.

Ειδικά για τα ζητήματα της καθαριότητας και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, ο κ. Μασούτης επισήμανε πως απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και των μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ, καθώς και η αξιοποίηση του ακινήτου του ΄Γ Σ.Σ., το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να υποστηρίξει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν από τον Δήμαρχο.

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΘ παρευρέθηκε και η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo με την παρουσία του   Προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσου Τζήκα, τοο Διευθύνων Συμβούλου κ. Κυριάκου Ποζρικίδη και του  αναπληρωτή γενικού διευθυντή κ. Αλέξη Τσαξιρλή. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo απένειμε διάκριση στο ΕΒΕΘ για την μεγάλη συνεισφορά του στην διοργάνωση της ΔΕΘ.

Τέλος ο κ. Ποζρικίδης  έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της 84ης ΔΕΘ, αναφερόμενος στο πλάνο προετοιμασίας  της 85ης ΔΕΘ του 2020,στην οποία  Τιμώμενη Χώρα είναι η Γερμανία.
Σχολιάστε