Τζιτζικώστας σε μαθητές: «αυτά τα χρόνια είναι τα πιο ωραία χρόνια της ζωής σας»

Στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας και του Ασύλου του Παιδιού παρευρέθηκε  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.  Απευθυνόμενος στους μαθητές τους τόνισε πόσο σημαντικά και μοναδικά , είναι αυτά τα χρόνια που περνούν στα μαθητικά θρανία.

«Να ξέρετε ότι αυτά τα χρόνια είναι τα πιο ωραία χρόνια της ζωής σας. Θα έρθει μια μέρα, μετά από αρκετό καιρό, που θα θυμάστε αυτά τα χρόνια ως την καλύτερη φάση της ζωής σας. Να τα απολαύσετε όσο πιο πολύ μπορείτε» ανέφερε  με νόημα ο κ. Τζιτζικώστας και τους ζήτησε να προσέχουν το σχολείο τους, όπως προσέχουν το σπίτι τους, επισημαίνοντας στις θυσίες των γονέων για να είναι τα παιδιά τους ευτυχισμένα, ενώ μίλησε και για την σπουδαιότητα του  έργου των εκπαιδευτικών.

Διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα για να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της «την προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές, δημιουργώντας νέα σχολεία και φροντίζοντας για τη μεταφορά των μαθητών». Τόνισε, τέλος, ότι θα βρίσκεται δίπλα στις διευθύνσεις των σχολείων και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να στηρίξει το έργο όλων των εκπαιδευτικών.

Τζιτζικώστας: Να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές

«Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το έργο συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές, κατασκευάζουμε νέα σχολεία, φροντίζουμε για τη μεταφορά των μαθητών και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σύγχρονα σχολεία με άρτιο εξοπλισμό, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Απέναντι στις όποιες αντιξοότητες και τη διαχρονική υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, πετυχαίνουμε σε στενή συνεργασία με τους Δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη στους εργαζόμενους γονείς και στις οικογένειες με τη διασφάλιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα των σχολικών υποδομών, ώστε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές».
Σχολιάστε