Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Α. Τζιτζικώστας

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχτηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο περίπτερο υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συνομίλησαν μέσα στο περίπτερο, με αντικείμενο την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο της Περιφέρειας, ώστε η περιοχή τα επόμενα χρόνια, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, να γίνει κέντρο επενδύσεων και επιχειρηματικότητας για όλη την Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Περιφέρειες στη νέα πορεία της χώρας.

Ο περιφερειάρχης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μακεδονικά κρασιά και ένα βιβλίο με παραδοσιακές αγιορείτικες συνταγές.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Πάιατ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συζήτησε για ζητήματα ανάπτυξης και σύσφιξης των παραδοσιακών σχέσεων των δύο χωρών, σε συνέχεια των περσινών συζητήσεων και της συνεργασίας που είχαν για την προετοιμασία και την επιτυχή παρουσία των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ, όπου ήταν τιμώμενη χώρα. Παράλληλα ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον αμερικανό πρέσβη και για τη λειτουργία του Film Οffice της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με το Hollywood.

Στη συζήτηση έγινε, άλλωστε, εκτενής αναφορά στο φετινό πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας με την πρεσβεία των ΗΠΑ, και την επικείμενη επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί την Καλιφόρνια και τη Σίλικον Βάλεϊ, συνοδεία εκπροσώπων επιχειρήσεων, με στόχο την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προηγμένης τεχνολογίας, αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, στο πλαίσιο της ανάδειξης του αναπτυξιακού πυλώνα της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Πάιατ θα συνδράμει ενεργά για την επιτυχία της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχολιάστε