Το OTAVOICE στο Δημαρχείο Καλαμαριάς – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Γ. Δαρδαμανέλη

Το OTAVOICE ταξίδεψε στην Καλαμαριά και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαράς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και των επιλογών του για να μπει γρήγορα η πόλη σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς γύρισε σελίδα μετά την απόφαση των πολιτών να δώσουν τα κλειδιά της πόλης στον κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη. Ο νέος Δήμαρχος της Καλαμαριάς πέτυχε μια ιστορική νίκη μιας και για πρώτη φορά η Καλαμαριά εκλέγει δήμαρχο που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι σήμερα, οι διατελέσαντες δήμαρχοι στον δήμο (Αλεξιάδης Μενέλαος, Λαζαρίδης Θρασύβουλος, Οικονομίδης Χριστόδουλος και Θεοδόσης Μπακογλίδης) προέρχονταν από διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές δεξαμενές.

Ο επικεφαλής όμως του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας», Γιάννης Δαρδαμανέλης, έλαβε ποσοστό 57,65%, έναντι 42,35% του Θεοδόση Μπακογλίδη και είναι έτοιμος να «τρέξει» τις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο.

Συναντήσαμε σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο στο γραφείο του όπου άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια του μαζί με τους Αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι ενήμερος για κάθε λεπτομέρεια και έχει προετοιμαστεί απόλυτα, έτσι ώστε να μην χάσει καθόλου χρόνο.

Μετά την ανάθεση μάλιστα «χαρτοφυλακίων» και το ξεκαθάρισμα ρόλων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος θα θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα και κατευθυντήριες γραμμές ώστε, πολύ σύντομα, να γίνει η  Καλαμαριά, ξανά, μια περήφανη πόλη.

Η νέα δημοτική αρχή της πόλης ξεκίνησε δυνατά και όπως σχολιάζει ο ίδιος: «Υπάρχει ενημέρωση απ’ όλους τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και όλους τους υπαλλήλους. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα και με πολύ δουλειά και αίσθημα ευθύνης είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε. Από την πρώτη ημέρα δουλεύουμε όσο χρειαστεί για να ασχοληθούμε με όλα τα προβλήματα. Στόχος να φέρουμε το πνεύμα της δημιουργίας. Να δημιουργήσουμε και να επενδύσουμε για το παρόν… για το μέλλον…!».

Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης θα δώσει μεγάλο βάρος στην οργάνωση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα ενώ θα στηριχτεί στους δημοτικούς υπαλλήλους, τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα και είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλους για το κοινό συμφέρον. Για το νέο Δήμαρχο η Καλαμαριά πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια και ευελιξία. Θα πρέπει ταχύτατα να εκμεταλλεύεται κάθε πρόγραμμα και κάθε ευκαιρία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στο OTAVOICE και τον Διευθυντή του, κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες για να λύσει τα σοβαρά θέματα της Καλαμαριάς αλλά και να φέρει προγράμματα που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς όμως είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και την γραφειοκρατία! Η παθογένεια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που ταλαιπώρησε πολλούς αυτοδιοικητικούς στο παρελθόν δεν τρομάζει τον Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπερνά κάθε σκόπελο για να προχωρά σε όλες τις διεκδικήσεις του Δήμου οι οποίες θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία και στην κοινωνία της πόλης.

Κι όλα αυτά μαζί με τους πολίτες. Οι δημότες της Καλαμαριάς είναι οι σύμμαχοι του Γιάννη Δαρδαμανέλη στη νέα προσπάθεια που ξεκινά. Η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή και με χαρά υποδέχεται τους δημότες και ακούει με προσοχή παράπονα, προτάσεις και ιδέες. Η καλύτερη απόδειξη πως ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι ο Δήμαρχος όλων των πολιτών της Καλαμαριάς!

 

 

 
Σχολιάστε