OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στο Δήμο Παύλου Μελά

Επί ποδός για το θέμα του καθαρισμού των αστικών ρεμάτων βρίσκεται ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Παύλου Μελά, καθώς έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς οι καθαρισμοί των ρεμάτων και των γεφυρών, όπως και η απομάκρυνση των φθαρτών υλικών από τις κοίτες τους.

Αν και ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων, στο Δήμο Παύλου Μελά πιστεύουν ότι η πρόληψη είναι σημαντικότερη από την εκ των υστέρων κατανομή ευθυνών. Γι’ αυτό το λόγο, ο δήμος προχωράει στον καθαρισμό με ιδία μέσα και με τα μηχανήματα του δήμου να έχουν μπει στην κυριολεξία μέσα στα ρέματα, δουλεύοντας πυρετωδώς για να προλάβουν τις επερχόμενες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Για εμάς, η προστασία των δημοτών, των ζωών τους και των περιουσιών τους είναι αδιαπραγμάτευτη, γι’ αυτό και προσπαθούμε να ενεργήσουμε προληπτικά και προστατευτικά, ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό που μπορούμε τα μελλοντικά προβλήματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Τις συντονισμένες προληπτικές ενέργειες επιβλέπουν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Δημήτρης Αθάνατος και Πολιτικής Προστασίας κ. Σάκης Λαζαρίδης, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες μέρες μαζί με τα συνεργεία του δήμου σε όλα τα ρέματα και τις παραρεμάτιες περιοχές που έχουν προγραμματιστεί οι ενέργειες καθαρισμού.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τις παραπάνω ενέργειες και την αναγκαιότητα λήψης επιπλέον προληπτικών μέτρων και παρεμβάσεων έχουν ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, τόσο τα αρμόδια Υπουργεία όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice