OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σύμπραξη-συνεργασία Αντ. Καμπουράκη και Στρ. Καρίκη στο Δήμο Ρόδου

Επισφραγίσθηκε χθες επίσημα η σύμπραξη και η συνεργασία της παράταξης του νέου δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη με αυτή του κ. Στράτου Καρίκη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο για να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα φέρει τη Ρόδο ξανά στην θέση που της αξίζει. Όπως δήλωσαν, αυτό που προέχει είναι το καλό και η πρόοδος του νησιού και των πολιτών, στόχος που θα υπηρετηθεί με αφοσίωση και υπευθυνότητα!

Ο Στράτος Καρίκης εμφανώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης ανέφερε:
«Δέχθηκα την πρόσκληση του δημάρχου να είμαι εδώ στο δημαρχείο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να συζητήσουμε σχετικά με τη σύμπραξη των δύο παρατάξεων. Είναι γνωστό ότι ήδη από τον Ιούνιο είχα δεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος θέλησε στο πλαίσιο της νέας δημοτικής θητείας, να υπάρξουν συμπράξεις και συνυπάρξεις, να υπάρξουν συνεργασίες που μόνο θετικά θα φέρουν στον τόπο. Όλο αυτό το διάστημα διαπίστωσα ότι ο νέος δήμαρχος έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα, ικανό να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα πράγματα στη Ρόδο. Έχω άλλωστε διατυπώσει τη βεβαιότητά μου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου κάτι σπουδαίο έχει ξεκινήσει στη Ρόδο μας.
Και πριν τις εκλογές, αλλά και μετά είχα πει ξεκάθαρα-το ίδιο και οι συνεργάτες μου-ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών και όσο πιο ευρεία η συνεργασία, τόσο πιο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα αυτής, αρκεί οι άνθρωποι να προσεγγίζουν τη συνεργασία με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτούς ορίζοντες, να θέλουν το καλό του νησιού και να επιθυμούν με όλη τους τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όλα αυτά διαπίστωσα ότι ισχύουν στην περίπτωση του νέου δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που χωρίς κανένα ενδοιασμό ήρθα να κάνουμε μία τελική συζήτηση έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες αυτή η συνύπαρξη να γίνει και πράξη μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών»,ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο τα ονόματα και οι θέσεις, αλλά η προγραμματική σύγκλιση. Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα επρόκειτο να συναντήσει τους συνεργάτες του για να τους ενημερώσει για όλα όσα συζήτησε με τον κ. Καμπουράκη, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η διαδικασία και να υπογραφεί το σχετικό πρακτικό συνεργασίας:
Ούτε ο δήμαρχος αλλά ούτε κι εγώ θέσαμε προϋποθέσεις ονομάτων. Μία ήταν η βασική μας προϋπόθεση, το καλό της Ρόδου και η εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο θα άλλαζε το νησί μας προς το καλύτερο… Κάναμε λοιπόν μία ανοιχτή συζήτηση χωρίς προϋποθέσεις και μόνο χαρά έχω γι’ αυτό. Βασική μου θέση είναι να προσφέρω χωρίς να ζητάω. Αυτό έθεσα και στον δήμαρχο σήμερα. Ως παράταξη είμαστε στη διάθεσή του, θέλουμε να προσφέρουμε και μοναδική μας έγνοια είναι η πρόοδος του νησιού μας, πράγμα που γνωρίζω καλά ότι ζητά και ο Αντώνης Καμπουράκης. Όπως ο Αντώνης έτσι κι εμείς ασχοληθήκαμε με το δήμο λόγω της αγάπης που τρέφουμε για το νησί μας και τους ανθρώπους του. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία. Τυπικά, θα ενημερώσω σήμερα τα μέλη της παράταξής μου, το ίδιο θα κάνει και ο δήμαρχος, για την προγραμματική σύγκλιση και για κανένα άλλο λόγο…. Ξεκαθαρίζω ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα πάει πού. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει τα δεδομένα της Ρόδου. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολλά πράγματα παίρνουν πλέον το σωστό δρόμο»!

Ιστορική σύμπραξη
Ο νέος δήμαρχος, Α. Καμπουράκης τόνισε ότι η σύμπραξη των δύο δημοτικών παρατάξεων σηματοδοτούν ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Ρόδου: «Εξαιρετικά ικανοποιημένος συναντώ σήμερα εδώ τον επικεφαλής της παράταξης Νέα Μέρα-ροδίων Όραμα, Στράτο Καρίκη, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, ένα σοβαρό επαγγελματία με ήθος, που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στο να υπηρετεί τα κοινά.

Για εμάς δεν ήταν επιλογή, ήταν επιταγή του Κλεισθένη που βάζει σε τελευταία μοίρα τα πρόσωπα και τοποθετεί στην πρώτη προτεραιότητα το καλό των Ροδιτών και των Ροδιτισσών. Εδώ, στον οίκο της Ρόδου, με ανοιχτά τα παράθυρα, υπηρετούμε την απόφασή μας.
Οι κάλπες έκλεισαν και σύμφωνα με το αποτέλεσμα, η παράταξή μας έχει εκλέξει 20 δημοτικούς συμβούλους, ενώ η παράταξη του κ. Καρίκη 8. Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν έχει λάβει το 50% συνεπώς δεν έχει καμία την απόλυτη πλειοψηφία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, υποσχέσεις ή τουλάχιστον σχέδια που έχουν εκφραστεί προεκλογικά, γίνονται σχέδια που τηρούμε μετεκλογικά. Είναι η πρώτη στιγμή στην νεότερη ιστορία της Ρόδου, όπου δυο δημοτικές παρατάξεις ενώνονται υπό το φως του ήλιου, στο σπίτι του Ροδίτη για το καλό των Ροδιτών».
Όπως δήλωσε ο κ. Καμπουράκης, πλέον πρέπει να δει κανείς όλα αυτά που ενώνουν προκειμένου η δημοτική αρχή να παραδώσει στο τέλος της θητείας ένα νησί, όπως το ονειρεύεται και το προσδοκά ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα:
«Κύριε Καρίκη να μεταφέρετε σε όλους τους δημοτικούς σας συμβούλους και στα μέλη σας που δεν έχουν εκλεγεί, το σεβασμό της παράταξής μας… Θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε το σεβασμό μας, ως συνεργάτες ως άνθρωποι που θα επιδιώξουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο δήμο από αυτό που παραλάβαμε. Σε πολλά σημεία το πρόγραμμά μας είχε επηρεαστεί από τις δικές σας τοποθετήσεις και είμαι βέβαιος ότι κι εμείς βάλαμε ένα ψήγμα από τις δικές προγραμματικές δηλώσεις και στα δικά σας προγράμματα.
Ευχαριστώ τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες που μένουν με ένα συμπέρασμα. Δεν είναι η ώρα να δούμε αυτά που μας χωρίζουν, αλλά αυτά που μας ενώνουν. Λάθη πιθανόν να υπάρξουν. Όμως η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε λιγότερα λάθη και περισσότερα σωστά έτσι ώστε να παραδώσουμε ένα καλύτερο νησί, όπως το ονειρεύεται και προσδοκά ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα. Θα ενημερώσουμε τις παρατάξεις μας για όσα έχουν συζητηθεί για τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και έχουν να κάνουν μόνο με την πρόοδο που το νησί απαιτεί. Αμέσως μετά, μόλις ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία, όποτε κρίνετε κύριε Καρίκη ότι είστε έτοιμοι, για να υπογράψουμε το νόμιμο πρακτικό. Όλοι μαζί χωρίς κρυφές συμφωνίες».

Ερωτηθείς ο νέος δήμαρχος, Α. Καμπουράκης για το πότε θα ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων και των προέδρων των διαφόρων οργανισμών, απάντησε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το έργο που θα παραχθεί. Δήλωσε ότι ίσως κάποιοι στενοχωρηθούν καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε θέσεις διαφορετικές απ’ αυτές που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Πρέπει όμως να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ταλέντα και οι ικανότητες όλων όσων συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Αναλυτικότερα, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής:
«Αυτή η σημερινή συνάντηση δεν θα μπορούσε να είχε γίνει σε μέρη διαφορετικά από το σπίτι της ρόδου. Στις 8 Σεπτεμβρίου, θα εκλέξουμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τα προεδρεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής. Αμέσως μετά, σε επόμενη συνεδρίαση, όπως ορίζει ο νόμος, θα προχωρήσουμε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τα σχετικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Μερικές φορές αλλιώς περιμένει κανείς τα πράγματα και αλλιώς αυτά βγαίνουν. Εμείς όχι απλά τα περιμένουμε όπως θα βγούνε, αλλά θα τα υπηρετήσουμε όπως δεσμευθήκαμε στους εαυτούς μας και στις παρατάξεις μας. Δεν είμαστε άνθρωποι των προσώπων. Είμαστε άνθρωποι του έργου. Δεν έχει σημασία το όνομα όσων καθίσουν στην καρέκλα. Δεν νομίζω ότι είναι προτεραιότητα τα ονόματα… Από τη διαδικασία ίσως κάποιοι στενοχωρηθούν, καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε θέσεις διαφορετικές απ’ αυτές που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Και ο κύριος Καρίκης κι εγώ, πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ταλέντα και οι ικανότητες όλων όσων συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Ο πολίτης δεν πολυενδιαφέρεται ποιος θα είναι επικεφαλής μίας δομής αλλά ενδιαφέρεται για το έργο που θα παράξει».

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
«Είναι ώρα να αποδείξουμε στην πράξη πως όσο περισσότερο αγαπάμε τη Ρόδο μας, τόσο λιγότερα είναι αυτά που μας χωρίζουν»
Από το Δήμο Ρόδου, εκδόθηκε εξάλλου για το ίδιο θέμα η ακόλουθη ανακοίνωση:
O δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης είχε σήμερα (Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019) το πρωί στο Δημαρχείο συνάντηση με τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα» κ. Στράτο Καρίκη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Με τον πιο θεσμικό τρόπο, στο Δημαρχείο και υπό το φως του ήλιου στο Δημοτικό Μέγαρο Ρόδου, είχα την ευκαιρία μιας παραγωγικής συζήτησης με τον επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα» κ. Στράτο Καρίκη. Κύριο θέμα της συζήτησής μας αποτέλεσε η συνεργασία μας, για την απρόσκοπτη διακυβέρνηση του Δήμου Ρόδου, με ορίζοντα τετραετίας. Για το καλό των Ροδίων, όπως δεσμευτήκαμε.
Είναι γνωστό ότι ο «Κλεισθένης», απαιτεί συνεργασίες, συναινέσεις και συνέργειες. Η πλειοψηφούσα παράταξή μας έχει 20 δημοτικούς συμβούλους, σε σύνολο 49. Για εμάς, η νέα εποχή της Ρόδου δεν μπορεί να είναι υπόθεση «κινδύνου και ρίσκου». Οι ανάγκες και η καθημερινότητα των Ροδιτών δεν πρέπει να είναι θέμα σύμπτωσης ή συγκυρίας.
Η Νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει την πλειοψηφία που απαιτείται, για να είναι απερίσπαστη στο έργο της, για την πρόοδο των πολιτών και γι αυτό ακριβώς συζητήσαμε με καθαρές κουβέντες, ειλικρίνεια και δέσμευση. Με όραμα και πρόγραμμα μπορούμε να κινηθούμε μπροστά, με σιγουριά, από την εκκίνηση της νέας δημοτικής περιόδου, χωρίς χρονοτριβές κι αβεβαιότητες.
Η σύμπλευση και η συνεργασία δεν μπορούν να μένουν στα λόγια, στις υποσχέσεις και στις εξαγγελίες. Είναι ώρα να αποδείξουμε στην πράξη, πως όσο περισσότερο αγαπάμε τη Ρόδο μας, τόσο λιγότερα είναι αυτά που μας χωρίζουν.
Με τον κ. Καρίκη ανανεώσαμε το ραντεβού της επόμενης συνάντησής μας, αμέσως μετά την ενημέρωση που θα κάνει ο καθένας μας, στους δημοτικούς μας συμβούλους, επί των προγραμματικών δεσμεύσεων που αναλάβαμε σήμερα. Το έδαφος είναι γόνιμο, και είναι στο χέρι όλων μας να δώσει καρπούς, για τη Ρόδο και τους Ροδίτες».

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Σούνακ για 25η Μαρτίου: “Το ΗΒ υπερήφανο για το ρόλο του στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας”

otavoice

Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

otavoice

Πελετίδης: «Πρέπει να κάνουμε τη δική μας επανάσταση…»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου

otavoice

Το Χαλάνδρι τίμησε την 25 η Μαρτίου 1821

otavoice

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση στον Ωρωπό – Εικόνες

otavoice