OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στο περίπτερο του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην 84η ΔΕΘ το OTAVOICE

Στον εκθεσιακό χώρο του δήμου  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, βρέθηκε ο συνεργάτης- δημοσιογράφος  στη Βόρεια Ελλάδα του OTAVOICE.GR  κ. Βασίλης Περδικίδης, όπου είχε συνάντηση-ενημέρωση  με στελέχη του παραλιακού δήμου της Αττικής.

Στο περίπτερο τους , που βρίσκεται στο κτίριο 15 της έκθεσης, παρουσιάζουν τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που αποτελεί στρατηγική επιλογή της δημοτικής  αρχής του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου , με την συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής ανταποδοτικών συστημάτων  , με νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

Με πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης όπως η  “Διαλογή στην Πηγή” και το κινητό “Πράσινο Σημείο”.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου, μας εξηγούν ότι  συνεισφέρουν οι δημότες  στη μείωση του συνολικού όγκου των αποβλήτων πριν από την τελική τους διάθεση το οποίο ανακουφίζει οικονομικά το Δήμο μας και φροντίζουμε για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα ενισχύουμε μια κουλτούρα προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογικής συνείδησης μέσα από το τρίπτυχο μείωση – επαναχρησιμοποίηση- ανακύκλωση («reduce – reuse – recycle»).

Το νέο πρόγραμμα διαχείρισης Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρέχει στους πολίτες του όλες τις δυνατότητες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μπλε κάδους για την ανακύκλωση χαρτιού – αλουμινίου – γυαλιού – πλαστικού, οι οποίοι υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι σε όλη την πόλη.

Καφέ κάδους για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού ή ωμων τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά, καθώς και οργανικά υπόλοιπα λαϊκών αγορών κ.α. Οι καφέ κάδοι τοποθετούνται σε πολλά σημεία του Δήμου κι ειδικά στους χώρους μαζικής εστίασης.

Από τα απόβλητα αυτά θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό (κόμποστ) υψηλής ποιότητας, το οποίο θα αξιοποιηθεί από το Δήμο και τους δημότες ως λίπασμα σε πάρκα, κήπους και καλλιέργειες.

Πράσινα σημεία για την εναπόθεση μη ρυπογόνων αποβλήτων (ογκώδη απόβλητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, κλπ.).

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice