OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρεται η αρμοδιότητα διαχείρισης του μητροπολιτικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη.

Στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρεται η αρμοδιότητα διαχείρισης του μητροπολιτικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη. Κοινή σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τη συμμετοχή και των Δημάρχων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Γ. Πατούλης: « Σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους θα διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του μητροπολιτικού χαρακτήρα του πάρκου, προς όφελος των πολιτών»

Την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη να μεταφέρει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το υπουργείο στην Περιφέρεια Αττικής, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης οι όμοροι Δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καμτερού θα συμμετέχουν στη διαχείριση, έχοντας ορατό και διακριτό ρόλο.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.
Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Κατά την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπ. Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή και των Δημάρχων Ιλίου Ν. Ζενέτου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σ. Τσίρμπα, ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρόκειται για μία απόφαση στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης η οποία αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη να δοθούν πόροι παράλληλα με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων προκειμένου, όπως ανέφερε, να είναι εφικτός ο στόχος της λειτουργικής
και αισθητικής αναβάθμισης του Πάρκου και σημείωσε: «Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία αξιοποίησης του Πάρκου προκειμένου να γίνει ένα «κόσμημα» για την Αττική και τους πολίτες της».
Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα στηριχθεί χρηματοδοτικά, για τη διαχείριση του Πάρκου και πρόσθεσε πως το υπουργείο θα συνδράμει υποστηρικτικά, όπου
απαιτείται.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη προσωπικά, αλλά και τον Πρωθυπουργό καθώς η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι έγινε αντιληπτό ότι το κράτος για να ενισχύσει τον επιτελικό του ρόλο, απαιτείται αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πόρους και αρμοδιότητες. Σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους θα διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του μητροπολιτικού χαρακτήρα του πάρκου, προς όφελος των πολιτών. Η λύση της συνδιαχείρισης από την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού είναι η βέλτιστη για να αλλάξει πρόσωπο το Πάρκο Τρίτση, που τώρα παρουσιάζει μία εικόνα παρακμής.
Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, Περιφέρεια υγείας, ευζωίας και να είμαστε σε θέση να δίνουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα
υγιές και λειτουργικό περιβάλλον.
Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρεμβάσεις προκειμένου το Πάρκο να γίνει λειτουργικό, χώρος αναψυχής, αλλά και κέντρο εκπαίδευσης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας, για τους κατοίκους των όμορων Δήμων αλλά και για τους πολίτες όλης της Αττικής, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα και ακολουθώντας ευρωπαϊκές πρακτικές».

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice