OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στην 84η ΔΕΘ ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Οι νέες εφαρμογές και οι βραβευμένες καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε ένα μοναδικό περίπτερο του Δήμου.

Στόχος της παρουσίας εκεί σύμφωνα με στελέχη του Δήμου είναι εκτός από την ανάδειξη των καινοτόμων πρακτικών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γενικής Κυβέρνησης ενώ παράλληλα θα δοθεί ευκαιρία στον Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου που θα παρευρεθούν στην έκθεση να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις από τους ειδικούς της αγοράς.

Σε περίοπτη θέση στο περίπτερο θα βρίσκονται τα ιδιαίτερα καινοτόμα προϊόντα που παράγει ο Δήμος, δηλαδή τα εδαφοβελτιωτικά υλικά Vita Green και Vita Green Plus, αποτέλεσμα της κομποστοποίησης από τα κλαδέματα και βιοαποδομήσιμα απόβλητα που συγκεντρώνονται για ανακύκλωση.

Την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει στη ΔΕΘ και το νέο σύστημα ογκομέτρησης των κάδων απορριμμάτων, που έχει ήδη δοκιμαστεί πιλοτικά. Η υιοθέτησή του αναμένεται να καταστήσει πολύ αποδοτικότερη και οικονομικότερη τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων στους δρόμους του Δήμου, καθώς η υπηρεσία θα γνωρίζει πριν σχεδιαστεί το δρομολόγιο κάθε απορριμματοφόρου σε ποιους κάδους θα σταματήσει και ποιους θα προσπεράσει.

Το περίπτερο του Δήμου θα στεγάζεται στη θεματική ενότητα e-politia στο περίπτερο 15 της έκθεσης και θα λειτουργεί από τις 7 – 15 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice