OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ποδηλατοπορεία στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους του Παύλου Μελά και του ΚορδελιούΕυόσμου διοργάνωσε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μπροστά από το δημαρχείο Ποδηλατοπορεία και στις 18:00-21:00 σειρά δράσεων όπως παιχνίδια παντός καιρού, θέατρο δρόμου, πίστα ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.α., στον κεντρικό δρόμο της Θωμά Χατζίκου ο οποίος ήταν κλειστός «χωρίς αυτοκίνητα»!

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο, ενώθηκε με την ποδηλατοπορεία του Δήμου Παύλου Μελά και κατέληξε στο στρατόπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί συναντήθηκε με την ποδηλατοπορεία του Δήμου ΚορδελιούΕυόσμου και αφού έγιναν οι ομιλίες των τριών Αντιδημάρχων Αθλητισμού των τριών Δήμων η πορεία κατέληξε στην οδό Θωμά Χατζίκου όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και δοκίμασαν τις ικανότητες στους σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες. Ένας τυχερός μάλιστα κέρδισε και ένα ποδήλατο χορηγία των καταστημάτων ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ που βοήθησε στην οργάνωση της όλης εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ποδηλάτες αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στόχο έχει να θεσμοθετήσει την Ποδηλατοπορεία ως μόνιμο μέτρο, ώστε να λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα, συμβάλλοντας ως Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, περιορίζοντας την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων & ενθαρρύνοντας τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς.

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συμμετέχοντες Δήμους.

Επίσης στην διοργάνωση συμμετείχε ενεργά και ο Ο.Α.Σ.Θ ο οποίος έδωσε μετά από κλήρωση 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και την ΠΡΟΤΕΚΤΑ που με την παρουσία τους, συνέβαλλαν δραστικά στην πρόληψη όλων των αστάθμητων παραγόντων.

Οι νικητές της κλήρωσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης που κέρδισαν 10 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών είναι οι παρακάτω:
1. Μουρατίδης Ιωάννης
2. Κωστίδης Αντώνης
3. Κούτρας Γιώργος
4. Καλακίδα Μαρία
5. Βαμβακά Χαρούλα
6. Κυρίτση Μαρία-Νεκταρία
7. Μαλακώζης Μιχάλης
8. Σπαίας Δημήτρης
9. Φιλίππου Σάκης και
10. Παπανικολάου Χρήστος

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice