OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, γνωστοποίησε ότι με Απόφασή του όρισε Δημοτικούς Συμβούλους σε θέσεις Αντιδημάρχων, με θητεία από 4 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020, ως εξής:

1. Αντιδήμαρχο Οικονομίας – Οικονομικών & Περιουσίας τον Γεώργιο Φάβα, οικονομολόγο
2. Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας την Ελένη Αλειφέρη, δικηγόρο
3. Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Νέων Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το Νικόλαο Μπασακίδη, καθηγητή Πληροφορικής
4. Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας & Διοικητικών Υπηρεσιών τον Παύλο Κλάδη, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών
5. Αντιδήμαρχο Συντήρησης Υποδομών & Δημοτικών Ενοτήτων
το Δημήτριο Μαστραγγελόπουλο, ελεύθερο επαγγελματία
6. Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας τον Ιωάννη Μπάκα, υπάλληλο Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι «το έργο των Αντιδημάρχων θα συνεπικουρούν εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι θα ορισθούν ανά τομέα αρμοδιότητας σύμφωνα με νεότερη Απόφασή μας».

Ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι στο τέλος της θητείας τους οι Αντιδήμαρχοι θα προβούν σε απολογισμό της δράσης τους και θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις στον τομέα δραστηριοποίησής τους, με δυνατότητα παράτασης της θητείας τους κατά ένα έτος ακόμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Ο Δήμαρχος κατέστησε γνωστό ότι για τη συμπλήρωση των συνθέσεων των Επιτροπών του Δήμου Καλαμάτας, σε συνέχεια των δημαιρεσιών της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου 2019, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Φάβας και μέλη ορίζονται οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Νικόλαος Μπασακίδης.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Μπασακίδης και μέλη ορίζονται οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Γεώργιος Φάβας.
Αναπληρωτής Δημάρχου για το 1ο έτος της νέας δημοτικής περιόδου θα είναι ο Νικόλαος Μπασακίδης.

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»
DSC 0187 Medium

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Είμαι πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις και πιστός στις μετεκλογικές μου δεσμεύσεις. Είχα πει ότι όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη πλειοψηφία διοίκησης στο Δήμο, θα λάβουν θέσεις ευθύνης. Ήμουν ξεκάθαρος απ’ την αρχή και το τηρώ ακόμα. Προς όλους τους επικεφαλής έχω κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση και όσοι ανταποκρίθηκαν, θα έχουν συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου. Θα δείτε και άλλες συνεργασίες. Δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια εδώ, υπάρχουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Προφανώς, θα συνεργαστούμε για να προχωρήσουμε μπροστά».

ΕΛ. ΑΛΕΙΦΕΡΗ: «ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Η Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αναλαμβάνοντες Αντιδημάρχους καλή επιτυχία στο έργο τους και καλή συνεργασία όλων μεταξύ μας, γιατί νομίζω ότι αυτό οφείλουμε και αυτό περιμένουν και οι συμπολίτες μας στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λόγω του νόμου, να υπάρχει πραγματικά μία καλή εκκίνηση και παραγωγή έργου στο Δήμο Καλαμάτας, όπως τουλάχιστον το προδιαγράφει και ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου».

Αναφορικά με τον τομέα αρμοδιότητάς της (τοπική ανάπτυξη, τουρισμός και επιχειρηματικότητα) η κυρία Αλειφέρη προσέθεσε ότι «ο τομέας αυτός κρίνεται και από το Δήμαρχο και από όλους, πλέον, και από την κοινωνία του Δήμου Καλαμάτας ότι είναι πολύ σημαντικός για την τοπική οικονομία. (…) Αυτό που θα πρέπει να δούμε άμεσα είναι τα πρακτικά βήματα και τις ενέργειες με τη συνεργασία και άλλων φορέων, που σίγουρα χρειάζονται, προκειμένου πραγματικά να αποδώσουμε αυτά που αναμένουν και προσδοκούν οι συμπολίτες μας», τόνισε δε ότι θα δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Τέλος, η κυρία Αλειφέρη επεσήμανε πως «οι συνεργασίες δεν είναι πάντοτε εύκολες, αλλά όμως τις οφείλουμε και τουλάχιστον όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, αλλά και οι πολίτες που ψήφισαν, ψήφισαν και επέλεξαν και τοποθέτησαν κάθε συνδυασμό με τη λογική του ότι θα υπάρξουν συνεργασίες. Το γνώριζαν εκ προοιμίου οι συμπολίτες μας, το γνωρίζαμε και εμείς. Στοιχειώδης πολιτική συνείδηση επιβάλλει να το προσπαθήσουμε, εύκολα ή δύσκολα, και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ: «ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»

Η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίον έχει εκλεγεί ο νέος Αντιδήμαρχος Παύλος Κλάδης, είπε τα εξής μεταξύ άλλων: «Είχαμε πει τόσο στο λαό της Καλαμάτας, όσο και προσωπικά με το Θανάση όταν είχαμε μιλήσει, ότι θα τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του τη δεύτερη Κυριακή. Πιστοί, γιατί πάντα τηρούμε και τιμάμε το λόγο μας, είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, γιατί το να συνυπάρξουμε τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, όπως καταλαβαίνετε, είναι αρκετά δύσκολο. Θα είμαστε πλάι του, θα είμαστε όλοι μαζί να συνδιοικήσουμε το Δήμο, πάντοτε όμως παραμένοντας στις αρχές μας και στα πιστεύω μας.

Εμείς σαν συνδυασμός δίνουμε το προβάδισμα στα τα μέλη που έχουν εκλεγεί, στους συμβούλους που έχουν εκλεγεί. Αρχίζουμε με τον κ. Κλάδη. Πιστεύω στον κ. Κλάδη! Στα επόμενα χρόνια όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό μας θα πάρουν θέση ευθύνης, ώστε κι αυτοί να μπουν στα βαθιά και να δουν πόσο δύσκολο είναι το να διοικείς ένα Δήμο.

Πιστεύω στο Θανάση Βασιλόπουλο, έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια μαζί του. Πιστεύω στον άνθρωπο Θανάση Βασιλόπουλο και του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία. Καλή επιτυχία και στους Αντιδημάρχους!».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice