Ο Τ. Θεοδωρικάκος στο OTAVOICE: «Η Κυβέρνηση έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του χώρου της Αυτοδιοίκησης»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε αποκλειστικά στο OTAVOICE και υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση θέλει μια Αυτοδιοίκηση αποτελεσματική, με συμβολή στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση επενδύσεων ενώ πρόσθεσε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρει ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των ηνίων του Υπουργείου Εσωτερικών ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση για την τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό μάλιστα που έχει τονίσει πολλάκις είναι η βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει με πράξεις την Αυτοδιοίκηση πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι μέχρι τώρα συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εσωτερικών σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας αλλά και σε Δήμους, έτσι ώστε να ακούσει τα προβλήματα από πρώτο χέρι και να διαμορφώσει τη θέση του σε σχέση με αυτά.

Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως πυλώνα ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών και αυτό εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος με δηλώσεις του αποκλειστικά στο OTAVOICE.

Κατά την διάρκειά ξενάγησής του στον χώρο της ΔΕΘ ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε και το περίπτερο του OTAVOICE όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Διευθυντή του Μέσου κ. Αθανάσιου Μπέλτσο και τον συνεργάτη-δημοσιογράφο του OTAVOICE Βασίλη Περδικίδη. Στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του OTAVOICE και υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση θέλει μια Αυτοδιοίκηση αποτελεσματική, με συμβολή στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση επενδύσεων ενώ πρόσθεσε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρει ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του χώρου της Αυτοδιοίκησης. Για αυτό από το καλοκαίρι ήδη, από τις πρώτες μέρες αυτής της διακυβέρνησης ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο με το οποίο στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση για να μπορεί να κυβερνηθεί και να μην βρεθεί σε κατάσταση χάους, όπως προβλέπονταν να γίνει με την απλή αναλογική» και συνέχισε ο Υπουργός Εσωτερικών λέγοντας:

«Και φυσικά τους επόμενους μήνες θα ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που θα αλλάζει ριζοσπαστικά τα πράγματα, θα απλοποιεί τον κώδικα λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, ώστε οι πολίτες να ξέρουν τι περιμένουν από τον Δήμο, τι περιμένουν από την Περιφέρεια και τι περιμένουν από την κρατική διοίκηση. Αυτός θα είναι ένας τρόπος για να δουλέψουμε πολύ πιο λειτουργικά και πολύ πιο αποτελεσματικά».

Στο τέλος δεν παρέλειψε να δώσει και τις ευχές του στο OTAVOICE, το οποίο σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Αυτοδιοίκηση.

«Να ευχηθώ επίσης στο OTAVOICE κάθε επιτυχία και να αντεπεξέλθει σε ένα πολύ σοβαρό και φιλόδοξο στόχο που έχει, να ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα θέματα της Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα» ανέφερε σχετικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην 84η ΔΕΘ που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και περιηγήθηκε στα περίπτερα.

Την περιοδεία του στην  84η ΔΕΘ ξεκίνησε ο Υπουργός Εσωτερικών από το περίπτερο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «το σπιτάκι της Ανακύκλωσης» (αυτόματα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για την ανακύκλωση), το περίπτερο των «Γιατρών του Κόσμου» και συνεχάρη τα μέλη του για το σημαντικό και αποτελεσματικό τους έργο, τα περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, Υπουργείων, Υπηρεσιών, Οργανισμών, Σχολείων και Εταιρειών, που συμμετείχαν στην Έκθεση και συνομίλησε με εκθέτες και επισκέπτες.

Επισημαίνεται ότι για το περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών στην 84η ΔΕΘ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι με οικολογικές προδιαγραφές.

 

 
Σχολιάστε