OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Κ. Αγοραστός στο OTAVOICE: «Οι Περιφέρειες της χώρας κέρδισαν πολλές μάχες και έχουν επιτελέσει σπουδαίο έργο»

Για τις μεγάλες μάχες που έδωσαν οι Περιφέρειες της χώρας και η ΕΝΠΕ τα τελευταία χρόνια, για την διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και για τα νέα του σχέδια για την Θεσσαλία μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του OTAVOICE ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός.

Το έργο του Κώστα Αγοραστού στη διάρκεια των δύο προηγούμενων θητειών μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τη Θεσσαλία. Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, η αναβάθμιση των αθλητικών και πολιτιστικών δομών, των υποδομών υγείας αλλά και όλα τα υπόλοιπα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και αυτά που είναι σε εξέλιξη είναι σημαντικά για την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας. Η στήριξη επίσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην επιχειρηματικότητα με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με επιστέγασμα την ανακήρυξη της Περιφέρειάς ως Περιφέρειας Επιχειρηματικότητας για το έτος 2019 αποδεικνύουν περίτρανα τις βλέψεις του Κ. Αγοραστού για τη συνέχεια!

Σημαντικές όμως και οι επιτυχίες του από τη θέση του Προέδρου της ΕΝΠΕ, αλλάζοντας τον τρόπο διακυβέρνησης της Ένωσης «προκαλώντας» έναν ανταγωνισμό προσφοράς με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ο Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε την 84η ΔΕΘ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, ενώ μαζί με τους συνεργάτες του και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη βρέθηκε και στο περίπτερο του OTAVOICE και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα της ιστοσελίδας μας και στον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Μπέλτσο και τον συνεργάτη-δημοσιογράφο του OTAVOICE Βασίλη Περδικίδη.

«Ποτέ δεν δίστασα να ταράξω τα θολά νερά» είχε πει στον λόγο του ο κ. Αγοραστός κατά την τελετή ορκωμοσίας του για την τρίτη διαδοχική θητεία του πριν από μερικές ημέρες και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς από τη συνέντευξη του στο OTAVOICE ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι αποφασισμένος να βάλει ακόμα ψηλότερα τον πήχη ενώ μίλησε για όλους και για όλα!

Αρχικά αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση και το τι περιμένει από αυτήν εξηγώντας πως: «περιμένουμε την κίνηση της Κυβέρνησης να γυρίσει τα πάνω-κάτω στο κράτος. Να κάνει ένα κράτος ανθρώπινο, φιλικό και λειτουργικό. Να δημιουργήσει οικονομία που να δουλεύει για τον άνθρωπο. Ένα κράτος-μια κυβέρνηση πάει καλά όταν πάει καλά και η καθημερινότητα ενός ανθρώπου… Και όταν επανέρθει η ισορροπία στην ελληνική κοινωνία.

Χρειάζονται τόλμη και γρήγορες κινήσεις, ριζοσπαστικές… Όλες ταυτόχρονα γιατί τώρα είναι το timing. Και αυτά μπορεί να τα κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τώρα είναι η ώρα που το ζητάει ο κόσμος».

Επίσης μίλησε και για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Ένα δικό του όραμα για το οποίο αναφέρθηκε το 2015 στο πρώτο συνέδριο της ΕΝΠΕ σχολιάζοντας σχετικά: «Τότε με κοιτούσαν όλοι περίεργα! Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι ο άνθρωπος και οι επιθυμίες του. Ποια είναι η επιθυμία του κάθε ανθρώπου; Να μην τρέχει στην Αθήνα για να λύσει το πρόβλημα του. Αυτό το λύνει η Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Δίνεις μια απάντηση! Ποιο είναι το θέλω του; Να μπορεί να κάνει δουλειές και να μπαίνει σε επενδυτικά προγράμματα και να είναι στον τόπο του. Να μην χρειάζεται να ταξιδεύει παντού και να χάνει εργατοώρες. Δεν γίνεται κάθε Υπουργός και Υπουργείο να ασχολείται με όλα στην Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλο το ελληνικό κράτος για να διοικείται από την Αθήνα». Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την οποία χαρακτήρισε, απαρχαιωμένο θεσμό.

«Κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν τις Περιφέρειες και δώσαμε μάχη»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΝΠΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ένωση και στην διοίκηση των Περιφερειών αλλά και στις δυσκολίες που συνάντησαν αλλά και στο ρίσκο που πήρε το 2015!

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις για τον αναπτυξιακό νόμο, τι πρέπει να αλλάξει. Για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων καταθέσαμε προτάσεις. Εγγράφως επίσης για το ΕΣΠΑ. Εγγράφως για την έλλειψη προσωπικού. Οι Περιφέρειες έχουν επιτελέσει ένα μεγάλο έργο. Και βγήκαμε μπροστά. Για εμάς είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στις ανθρώπινες καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Βγήκαμε μπροστά από το 2015. Προσωπικά βγήκα μπροστά τότε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάρει λεφτά για να κάνει έργα και το ΕΣΠΑ είχε σταματήσει. Με λέγανε τρελό, αλλά ο τρελός πέτυχε! Και έφερε τα χρήματα 25 Οκτώβριου 2015, 6 δις. Κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν τις Περιφέρειες και δώσαμε μάχη. Κρατήσαμε την κοινωνία και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ψηλά. Ότι χρειάζονταν ήμασταν εκεί. Δεν ήμασταν απόντες. Είχαμε θέση και άποψη. Ήμασταν εκεί για τους πολλούς. Και για εκείνους που έχουν πρόβλημα και για εκείνους που πάσχουν. Όχι για τους λίγους. Ήμασταν εκεί δημοκρατικά και για αυτό έχουμε μια αποδοχή της διοίκησης αυτών των 5 χρόνων από όλες τις παρατάξεις. Διοικήσαμε διαφορετικά το όργανο της ΕΝΠΕ. Το έχουμε αλλάξει. Έχουμε ανταγωνισμό προσφοράς. Αυτό είναι το μεγάλο έργο που κάναμε».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας ανάπτυξης»

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με δηλώσεις του αποκλειστικά στο OTAVOICE τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και ο κ. Αγοραστός συμφώνησε απόλυτα μαζί του προβάλλοντας τα εκατοντάδες έργα που έχουν γίνει ήδη, ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκτελέσει, εκτελεί και έχει δρομολογήσει έργα 5,5 δις και έχει πάνω από 15.000 έργα ολοκληρωμένα σημαίνει πως κάτι κάνουμε σωστά. Είτε είναι σχολειό, πανεπιστήμιο, νοσοκομείο, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, δρόμοι, κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες κ.α.

Έχουμε πρόθεση να προεξοφλήσουμε το μέλλον και να δώσουμε λύσεις και να παίρνουμε τα πάντα τώρα με διεκδίκηση. Αλλάξαμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Προς τη συνέργεια και τη συνεργασία. Προσπαθούμε να δώσουμε μια λύση σε μια εποχή δύσκολη. Και η σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολη. Τώρα φαίνονται και οι μεγάλες επιπτώσεις της κρίσης. Τώρα είναι πιο δύσκολα από το 2015. Οι επιχειρήσεις είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση και πρέπει να το προσέξουμε και πρέπει να δώσουμε κίνητρα. Μείωση φορολογίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και να δώσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης. Ταχύτητα… ταχύτατα… Δεν μπορεί ο πολίτης να περιμένει και να ταλαιπωρείται. Δεν μπορεί να περιμένει ένα εξάμηνο για να πάρει μια απάντηση., Ο χρόνος είναι θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική οικονομία. Δεν μπορεί να περιμένει όλος ο πλανήτης την Ελλάδα για να ανέβει με συγκυρίες πάνω. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει καταλάβει και για αυτό έχουμε δει πολλές και γρήγορες και σοβαρές κινήσεις με υπευθυνότητα».

Με το βλέμμα στο μέλλον – Τα δυο μεγάλα σχέδια του Κ. Αγοραστού

Φυσικά αναφέρθηκε και στην υλοποίηση δύο μεγάλων σχεδίων του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα και η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα. Ο Κ. Αγοραστός είναι αισιόδοξος και για τα δυο έργα και θεωρεί πως με την υλοποίηση τους θα αλλάξουν οι οικονομικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή και θα υπάρξει μεγάλο κοινωνικό όφελος στις χιλιάδες των καρκινοπαθών στην Ελλάδα αλλά και στις όμορες χώρες της Βαλκανικής, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας, Μέσης Ανατολής και Νοτιοανατολικής Μεσογείου, χάρη στη μοναδικότητα του τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ανάπτυξη και χρήση πρωτοποριακών ιατρικών πρωτοκόλλων θεραπείας των καρκινικών ιόντων.

Στο τέλος ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε το OTAVOICE για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Αγοραστού:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice