Ο Δήμος Φαρκαδόνας στους 10 πρωτοπόρους που σηματοδοτούν την Ευρωπαϊκή πολιτική για την Οδική Ασφάλεια

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στις Βρυξέλλες, στους 10 πρωτοπόρους που σηματοδοτούν την Ευρωπαϊκή πολιτική για την Οδική Ασφάλεια.

Η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή για το Δήμο Φαρκαδόνας, αφού είχε την τιμή να συνυπογράψει εκπροσωπούμενος από τον προϊστάμενο Προγραμματισμού, με τους άλλους 9 Δήμους, μεταξύ των οποίων του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Λισσαβόνας, την Νέα Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για την Οδική Ασφάλεια, στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες!

Τη στρογγυλή τράπεζα και όλη την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους εκπροσώπους των πόλεων, ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα, όπως η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Μεταφορές, Υπουργοί Μεταφορών Κρατών – Μελών, καθώς και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Δήμος υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος τη Διακήρυξη, σίγουρος ότι οι Αρχές της θα υιοθετηθούν από όλους τους Δήμους και τα Κράτη – Μέλη της Ευρώπης, γιατί πρώτο μέλημα όλων είναι πάντα οι ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό και στο Δήμο Φαρκαδόνας πιστεύουν ότι η Βιώσιμη και Ασφαλής Κινητικότητα είναι κρίσιμος παράγοντας Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας στηρίζει σθεναρά τέτοιες πρωτοβουλίες, γι’αυτό και ο Δήμος ευχαριστεί και συγχαίρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα, που του έδωσαν την ευκαιρία να τεθεί στην εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης στο σπουδαίο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας.
Σχολιάστε